De horror Come Play van kortfilm tot langspeelfilm

Als het geen horror prequel of sequel is krijgen we vaak te maken met reboots en remakes, maar hier hebben we nog eens een originele horrorfilm gebaseerd op een geslaagde kortfilm van Jacob Chase, die meteen ook zijn tweede langspeelfilm neerzet.

Come Play (2020) krijgt wel niet zo heel veel positieve reviews maar het is op z’n minst een film die eens iets anders wil proberen. Het vertelt een verhaal over de technologie die gevaarlijker dan ooit kan zijn.

Korte inhoud: De eenzame autistische jongen Oliver (Azhy Robertson) voelt zich een buitenbeentje. Zijn zoektocht naar een vriend leidt hem naar de virtuele wereld die hij met zijn mobieltje en tablet kan bereiken. Wanneer een mysterieus wezen via het toestel de echte wereld wil binnendringen, komen Olivers ouders Sarah (Gillian Jacobs) en Marty (John Gallagher Jr.) in actie. Zij doen er alles aan om hun zoontje te beschermen tegen het monster.

De trailer voor Come Play is briljant, want Oliver wordt op school gepest omdat hij zijn gsm in de klas gebruikt; het stelt hem in staat zijn mening gemakkelijker uit te spreken, wat betekent dat hij meer kan bijdragen aan de klas. Oliver is autistisch, wat goed past in deze horrorfilm, omdat zijn ongelukkige onvermogen om te spreken de weg vrijmaakt voor stilte, wat goud is voor de sfeer in een horrorfilm. We zien Oliver en een paar jongens uit zijn klas, die hem nog steeds lijken te plagen, bij hem thuis logeren. Ze pakken zijn tablet en vinden het verhaal over Larry, en terwijl een jongen het verhaal hardop voorleest, laat hij Larry onbewust vrij in Olivers huis.© Universal Pictures

De trailer toont ons fragmenten van Larry, een angstaanjagend lang en bleek wezen, met gloedrode ogen die er hol en dood uitzien. Larry blijkt een echte horrorfiguur te zijn; met de manier waarop hij loopt en de geluiden die zijn botten maken als hij naar Oliver en zijn al even doodsbange moeder strompelt. Come Play ziet eruit als een opwindende en echt eng ritje in de duistere wereld van de techno-horror en is vanaf 9 augustus 2021 digitaal te bekijken.

*** Come Play trailer ***


1 Comment

  1. Kons

    Ik heb het onlangs gezien, vond het best goed voor dit soort genrefilms. Had de gebruikelijke frustrerende momenten waarop je jezelf afvraagt “waarom ga je terug naar het huis?”, het einde was half voorspelbaar, maar eerlijk gezegd dacht ik dat het nog donkerder zou zijn. Al bij al heb ik ervan genoten.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *