Bloederige Noorse reeks Post Mortem op Netflix

Een vrouw die dood is verklaard, wordt plotseling wakker – en de gekheid wordt alleen maar groter in “Post Mortem: No One Dies in Skarnes” (2021), een nieuwe Noorse horrorserie die binnenkort op Netflix verschijnt. De zaken worden nog gecompliceerder door het feit dat de broer van de niet-zo-dode vrouw het plaatselijke uitvaartcentrum runt – en de zaken lopen niet bepaald florissant, om schijnbaar zeer bovennatuurlijke redenen. Netflix heeft onlangs een trailer gedeeld voor Post Mortem, die eruitziet als een heerlijke mix van pikzwarte komedie, monsterlijk mysterie en overtollig veel bloed.

Korte inhoud: Live Hallangen (Kathrine Thorborg Johansen) wordt dood verklaard. Uren later op de forensische tafel wordt ze plotseling wakker met een plotselinge drang naar bloed. Ondertussen probeert haar broer Odd (Elias Holmen Sørensen) het familiebedrijf overeind te houden, maar er sterven gewoon niet genoeg mensen in het kleine Noorse stadje Skarnes. Wanneer Live’s bloeddorst steeds heviger wordt, realiseert ze zich al snel dat deze hernieuwde drang het probleem van haar broer daadwerkelijk kan oplossen. Live moet nu leren haar nieuwe duistere aard onder controle te krijgen en te beslissen of ze bereid is mensenlevens op te offeren voor haar eigen voortbestaan en het voortbestaan van het familiebedrijf.

Het lijkt een beetje “Six Feet Under” meets “True Blood”. “Je bent niet wat je denkt dat je bent”, vertelt iemand Live Hallangen in deze trailer. En we kunnen niet precies zeggen wat ze is – een vampier, met al die verhoogde zintuigen en een dorst naar het rode spul? Een zombie, aangezien ze extreem dood was maar plotseling weer leeft? Heeft ze iets van haar moeder geërfd, of is het de stad zelf die haar op de één of andere manier heeft doen herrijzen? Hoe is ze in de eerste plaats ‘gestorven’ – en zal haar nieuwe staat haar broer helpen het familiebedrijf overeind te houden?

De serie heeft ook een paar gelijkenissen met “iZombie”, maar “Post Mortem” ziet eruit alsof het een leuk verhaal zal vertellen, ondersteund door uiterst droge humor. De Noren blinken vooral uit in misdaadserie, maar nu en dan pakken ze ook wel uit met geslaagde horror; zoals Dead Snow en Trollhunter. “Post Mortem” wordt geregisseerd door Harald Zwart en Petter Holmsen , en naast Thorborg Johansen zijn er Elias Holmen Sørensen, Andrée Sørum, Kim Fairchild in de hoofdrollen.

*** Post Mortem trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *