Worth met Michael Keaton binnenkort op Netflix

Netflix heeft zojuist de nieuwe poster en de releasedatum onthuld voor Worth (2020), de aankomende film die zich afspeelt rond de nasleep van 9/11 en het herstelproces. De film, die eerst de titel had What Is Life Worth, werd geregisseerd door Sara Colangelo, de filmmaker achter The Kindergarten Teacher (2018) met Maggie Gyllenhaal. Scenarist Nadav Lapid schreef het scenario gebaseerd op het non-fictieboek van Kenneth R. Feinberg getiteld What Is Life Worth?: The Unprecedented Effort to Compensate the Victims of 9/11.

Korte inhoud: Na de gruwelijke aanslagen van 2001 op het World Trade Center en het Pentagon, benoemt het Congres advocaat en befaamd bemiddelaar Kenneth Feinberg (Michael Keaton) om het slachtoffercompensatiefonds van 11 september te leiden. Met de toewijzing van financiële middelen aan de slachtoffers van de tragedie, staan Feinberg en het hoofd operaties van zijn bedrijf, Camille Biros (Amy Ryan), voor de onmogelijke taak om de waarde van een leven te bepalen om de families te helpen die onberekenbare verliezen hebben geleden. Wanneer Feinberg het pad kruist van Charles Wolf (Stanley Tucci), een gemeenschapsorganisator die rouwt om de dood van zijn vrouw, slaat zijn aanvankelijke cynisme om in mededogen als hij de ware menselijke prijs van de tragedie begint in te zien.

Michael Keaton is geknipt voor deze rollen en zal dus schitteren als Feinberg, een advocaat en bemiddelaar die door het Congres is aangesteld om het fonds te leiden. De cast wordt aangevuld met Tate Donovan, Shunori Ramanathan, Talia Balsam, Laura Benanti, Marc Maron, Ato Blankson-Wood, Chris Tardio, Carolyn Mignini en Victor Slezak.

Worth ging in première in januari 2020 op het Sundance Film Festival en kreeg relatief veel positieve recensies. Voor velen was het een doordachte analyse over het conflict tussen mededogen en pragmatisme, met sterkte vertolkingen van zowel Keaton en Tucci, als de rest van de cast. Toen ik de affiche zag dacht ik even aan de film Spotlight (2015) die ook over een waar gebeurd drama ging met Keaton en Tucci, en deze film won 2 Oscars.

Op 15 september 2021 krijgt Worth bij ons een bioscooprelease door distributeur The Searchers.


*** Worth trailer ***

1 Comment

  1. Hubert

    Niet meteen een geslaagde titel voor een film want deze vind je gewoon niet terug op internet naast alle berichten over stockaandelen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *