Vampire Academy wordt een tv-serie

Herinneren jullie zich nog Vampire Academy (2014), de rampzalige 30 miljoen dollar adaptatie van de hit-and-miss regisseur Mark Water gebaseerd op het boek van Richelle Mead? De film heeft niet meteen indruk gemaakt, zowel niet aan de box-office (wereldwijd slechts 15 miljoen dollar) als bij de journalisten. Maar dat pakt niet weg dat het vampieren-genre verre van dood is en er elk jaar wel nieuwe bloedzuigers op ons afkomen. Producent Julie Plec is nu van plan om de 6 young adult paranormal romance boeken nu toch een nieuwe kans te geven met een tv-serie.

Korte inhoud: St. Vladimir’s Academy is niet zomaar een kostschool – het is een verborgen plek waar vampiers worden opgeleid in de wegen van magie en halfmenselijke tieners getraind om hen te beschermen. Rose Hathaway is een Dhampir, een bodyguard voor haar beste vriendin Lissa, een Moroi Vampire Princess. Ze zijn op de vlucht geweest, maar nu worden ze teruggesleept naar St. Vladimir’s – de plek waar ze het meeste gevaar lopen. Rose en Lissa raken verstrikt in verboden romantiek, het meedogenloze sociale leven van de Academie en onuitsprekelijke nachtelijke rituelen. Maar ze moeten oppassen dat de Strigoi – ‘s werelds felste en gevaarlijkste vampiers – Lissa voor altijd tot een van hen maken.

Het eerste boek in de serie, Vampire Academy, werd in 2007 gepubliceerd; het werd gevolgd door Frostbite in 2008. Het derde boek in de serie, Shadow Kiss, werd ook gepubliceerd in 2008 en het vierde boek, Blood Promise, werd in 2009 gepubliceerd. Het vijfde boek, Spirit Bound, en het zesde boek, Last Sacrifice, werden uitgebracht in 2010. Met ingang van 2013 heeft de serie 8 miljoen exemplaren verkocht in 35 landen. Het zijn dus echt wel bestsellers. Er is dus nog steeds interesse voor een nieuwe adaptatie los van de slechte beurt van de filmversie.

Een tijd geleden heb ik de film gezien en wat mij is bijgebleven is dat het uiteindelijk een soort Mean Girls (2004) film was maar dan met vampieren. En ik vermoed dat dit helemaal niet het geval was in de boeken. Het acteerwerk in die film van Olga Kurylenko, Sarah Hyland en Zoey Deutch liet ook te wensen over, dus was het een beetje te verwachten dat deze prent geen groot succes zou worden. Zelden levert een boekenserie een goede film op en lijkt een serie vaak het betere formaat voor een adaptatie, zoals een Game of Thrones. Er zijn uitzonderingen zoals de Bourne films, maar je kunt ze op één hand tellen. Ik ben in ieder geval benieuwd wat het resultaat zal worden.

*** Vampire Academy trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *