Werewolves Within is een satirische whodunit met tanden

Ik ben zelf nogal een fervent gamer maar ik wist niet dat deze Werewolves Within (2021) oorspronkelijke een Ubisoft videogame was. Het is een independent low-budget horrorfilm (6,5 miljoen dollar) gemaakt door Josh Ruben en geschreven door debuutscenariste Mishna Wolff. Op 2 juli 2021 is de film te bekijken via verschillende streamingdiensten.

Korte inhoud: Pete (Michael Chernus) woont met zijn sterk gelovige vrouw Trisha (Michaela Watkins) in een dorpje in Vermont. Hun woonplek wordt door een sneeuwstorm geteisterd die het hele dorp isoleert. De onderliggende rancune tussen de inwoners wordt blootgelegd wanneer een onbekend wezen jacht maakt op de dorpelingen.

In de traditie van films als Clue (1985) en Knives Out (2019) gebruikt Werewolves Within de klassieke whodunit-formule: neem een paar pittige karakters, voeg een moord toe, en zet de kijker op het verkeerde been door heel wat motieven door mekaar te weven! Het is meestal heel wat filmplezier verzekerd. De trailer is in ieder geval veelbelovend. Ze hebben het weerwolfspel een aantal moderne thema’s gegeven en het verhaal laten afspelen in een Fargo-achtig dorpje temidden van een sneeuwbui, en dus niet in het middeleeuwse Gallowstown.

Ook dit was een producie die temidden van een pandemie viel. De opnames waren gepland in februari 2020, op de vooravond van de uitbraak. De consensus van de critici luidt: “Werewolves Within is de zeldzame horror-komedie die beide genres goed benadert en op de koop toe een leuke rollercoaster oplevert.” Over het algemeen zijn het gunstige recensies. Ondanks alle afgehakte, bloedige lichaamsdelen lijkt Werewolves Within meer speels opwindend dan eng van toon te zijn en dat het catchy concept nog leuker is gemaakt door een cast van ervaren komische acteurs. Hieronder staat de trailer.

*** Werewolves Within trailer ***

2 Comments

 1. Margot

  Ik vond het leuk dat de weerwolf niet eens verantwoordelijk was voor de meeste doden in deze film. Dat de stedelingen zich tegen elkaar keerden vanwege hun vermoedens en eerdere grieven was een leuke draai aan het slasher-genre.

  Hoewel het kiezen van die specifieke stad en wachten op de omstandigheid van een epische sneeuwstorm een hoop onnodige inspanning lijkt voor iemand die uiteindelijk gewoon mensen wilde doden en opeten.

  Reply
 2. Matti

  Ik had niet verwacht dat ik het zo goed zou vonden voor een Knives Out-stijl whodunnit. Echt aanrader!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *