Netflix zet een stap in de Video Game wereld

Het lijkt een algemeen fenomeen te zijn dat wanneer een bedrijf niet meer innoveert en stil staat, het binnen de kortste keren achterop zal hinken, en desondanks de opmars van HBO Max en Disney+ blijft Netflix de grootste streamingdienst en willen ze dat ook graag blijven. Er was al een tijdje een gerucht dat ze een bioscoop-keten zouden kopen maar nu lijken ze hun pijlen te richten op … GAMES! Het nieuws stond te lezen op Bloomberg.

Het was al langer dan vandaag een issue voor Netflix dat de concurrentie voor hen niet zozeer lag bij andere streamingdiensten, dan wel de impact van de game-wereld op de vrije tijd van de tieners en jong-adolescenten. Bijgevolg is de stap om deze markt ook de bespelen logisch, ook al is game-ontwikkeling een peperdure zaak. De gemiddelde kostprijs van een game van niveau ligt rond de 60 à 80 miljoen dollar en dan heb je nog het onderhoud, updates en upgrades. Mijn eerste vraag is dan of wij binnenkort een abonnementenprijs-verhoging zullen krijgen. Het zal een kwestie zijn van hoeveel ze in-house wille ontwikkelen of eerder zullen mikken op samenwerkingen. In hun communicatie lijken ze in ieder geval nog niet te spreken over extra kosten, maar wel een soort aanvulling op het filmaanbod.


Voor de ontwikkeling van het game-platform heeft Netflix Mike Verdu ingeschakeld. Verdu’s achtergrond omvat tijd bij EA en Facebook, waar hij met ontwikkelaars werkte terwijl ze inhoud voor de Oculus maakten. Hopelijk komt hij dan ook snel met een antwoord op de tweede vraag: Hoe ga je in hemelsnaam gamen op Netflix? Gaan ze een aparte joystick ontwikkelen of wordt het compatibel met de stick van XBox en/of Playstation (… wat mij heel onwaarschijnlijk lijkt).

Eén game heeft Netflix al, en dat is het Stranger Things: The Game spel. Op dit moment is de enige andere streamingdienst die iets in de buurt hiervan biedt Apple+, die je kan bundelen met Apple Arcade. Je kan ondermeer de nieuwste Call of Duty spelen, maar er zijn honderden games beschikbaar. Toch ben ik benieuwd hoe dit allemaal zal uitpakken want op een gegeven moment is er een over-verzadigd aanbod waarin de consument het bos niet meer ziet tussen de bomen. Eind dit jaar zal Netflix in ieder geval de plannen in uitvoering brengen.

1 Comment

  1. Alex

    Het eerste jaar gratis om iedereen verslaafd te maken, en dan cashen …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *