Madonna biopic loopt niet van een leien dakje

Ik denk dat wanneer Madonna films over Queen en Elton John zag passeren, tot zelfs een film rond Lady Gaga met A Star Is Born, er een gevoel moet zijn geweest van ‘Waar is mijn film?’ En kijk, er zou een Madonna biopic in de pijplijn zitten, geschreven door Diablo Cody. Maar het project lijkt niet zo vlot te verlopen en er zouden geruchten zijn dat scenariste Cody het project zou verlaten zijn omdat Madonna een moeilijk mens zijn om mee te werken. Universal ontkende dat dit het geval was.

In tegenstelling tot Bohemian Rhapsody (2018) en Rocketman (2019) hebben we hier een biopic van een artiest die geregisseerd zal worden door diezelfde artiest. Madonna heeft echter bewezen dat ze een bekwame regisseuse was met haar W.E. (2011) film, maar dat is ondertussen al 10 jaar geleden. Ze heeft ook een reputatie van een moeilijk mens te zijn, en met de jaren zal het er niet op verbeterd zijn.

De vraag die iedereen zich nu stelt is wie de rol van Madonna zal vertolken. En iedereen kijkt nu wel in de richting van Ozark-actrice Julia Garner. Julia lijkt sprekend op de popster, ze heeft voldoende acteertalent en met haar 1m65 is ze slechts 4 cm groter dan de Madonna met haar 1m61. Of ze in de smaak zal vallen van Madonna is een andere zaak. Madonna kennende zal ze nog liever een model casten van 1m75. En daar ligt zowat het probleem met deze biopic. De pri-madonna zal de foute kantjes vermoedelijk willen weg camoufleren. Ze lachte om één van haar werknemers die werd verkracht (zie video) in de documentaire Truth or Dare (1991) en ze was gewoon over het algemeen onbeschoft en irritant in andere scènes. Ik weet niet zeker of ze genoeg zelfbewustzijn heeft om te beseffen wanneer ze overkomt als een ‘asshole’. Ik betwijfel of het haar iets kan schelen.

Madonna heeft in de loop van haar carrière ook al tegenstrijdige verklaringen afgelegd, de ene keer is ze nooit slachtoffer geweest van seksueel misbruik als kind en dat ze zich noot heeft laten manipuleren. Een verklaring waar ze later op terugkwam. Vandaag ziet ze zichzelf als een slachtoffer van een vrouwonvriendelijke en door mannen gedomineerde wereld. Dus indien zij nu de touwtjes in handen neemt van haar eigen levensverhaal dan betwijfel ik dat we het echte verhaal zullen horen.

© Foto Madonna door Mario Testino voor Gianni Versace, 1995

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *