Bird Box met Sandra Bullock krijgt een vervolg

Netflix is een meester in marketing en drie jaar geleden was er enorm veel te doen rond de horrorthriller Bird Box (2018) met Sandra Bullock. De film was één van de eerste echte kaskrakers van de streamer en inspireerde tot allerlei discussies op online fora. In de jaren daarna is er van tijd tot tijd gepraat over een vervolg, maar nu lijkt er schot in de zaak te zitten.

Volgens de Hollywood Reporter zijn de Spaanse broers-regisseurs Alex en David Pastor ingehuurd om een ​​spin-off van Bird Box te leiden, die zich waarschijnlijk ook zal afspelen in Spanje. Originele producers Dylan Clark en Chris Morgan zijn ook aan boord en Netflix zet er vaart achter om hopelijk de Pastors voor het einde van het jaar te laten filmen.

Er is geen woord over waar deze film specifiek over zal gaan, maar het speelt zich af in dezelfde wereld als Bird Box. Dat betekent dat we misschien zullen zien hoe het sinistere fenomeen iedereen krankzinnig maakt bij het zien ervan, zich manifesteert. Dit alles in een geheel andere setting. De Pastors, die uit Spanje komen, zijn geen onbekende in het horror / sci-fi genre. Ze schreven de sci-fi-film van Ryan Reynolds Self/less (2015), regisseerden een Chris Pine virus-thriller genaamd Carriers (2009) en maakten een post-apocalyptische thriller genaamd The Last Days (2013). Op dit ogenblik is ook nog geen duidelijkheid over de casting maar ik vermoed wel een terugkeer van Bullock.

Bird Box, met Sandra Bullock in de hoofdrol, was gebaseerd op de gelijknamige roman van Josh Malerman. Vorig jaar publiceerde hij een vervolgroman, genaamd Malorie (genoemd naar het Bullock-personage), die naar verluidt ook wordt ontwikkeld tot een film. Ik heb een aantal films van die broers gezien en die kerels weten wel hoe ze een verhaal moeten vertellen. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

*** Bird Box trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *