Amy Poehler’s high school komedie Moxie op Netflix

Ik weet niet welke vriend of vriendin SNL sketch-infanteriste Amy Poehler kent bij Netflix, maar na haar eerste teleurstellende Wine Country (2019) heeft ze ondertussen een tweede Netflix film gemaakt, genaamd Moxie (2020), een soort Booksmart (2019) high school komedie, maar dan zonder de satire en de smarts.

Korte inhoud: De verlegen 16-jarige Vivian (Hadley Robinson) is de seksistische en giftige status quo op haar middelbare school beu. Ze vindt inspiratie in het rebelse verleden van haar moeder (Amy Poehler) en publiceert anoniem een magazine. Dat ontketent een feministische revolutie op haar middelbare school.

De film is gebaseerd op de ‘Young Adult’ roman van Jennifer Mathieu, en in een script gegoten door Tamara Chestna en Dylan Meyer. Poehler heeft zelf een kleine rol als alleenstaande moeder van een slimme, eenzame tienermeisje, die beste vrienden is met Claudia (Lauren Tsai), maar wiens intimiteit met haar op het punt staat te worden aangetast door haar bewondering voor een supercool nieuw meisje genaamd Lucy (Alycia Pascual-Peña), en haar groeiende romantische situatie met de onberispelijk rechtse en pro-feministische ondersteunende man Seth (Nico Hiraga). Woedend door het lompe, seksistische gedrag van de vervelende voetbalster Mitchell (Patrick Schwarzenegger), en de manier waarop hij wordt verwend door de school, wordt Vivian geïnspireerd door de lang geleden vergeten rebel die haar moeder was. En zo ontstaat in haar school ook een feministische revolutie.

Het is een film die heel wat passe-partout thema’s aankaart, zoals diversiteit, maar ook het pestgedrag tot zelfs het netelige onderwerp van verkrachting, maar los van het te vernoemen worden we niets wijzer. De doelgroep van tienermeisjes en jonge moeders zal zich zeker bewust zijn van het overaanbod aan dergelijke films die misschien net iets grappiger zijn dan deze.

*** Moxie trailer ***


2 Comments

  1. jon

    Dat ziet er slecht uit 😮

    Reply
  2. Laurie

    Ik heb welgeteld 20 minuten gekeken 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *