James Cameron wil Arnold in laatste Terminator film als villain

De eerste twee Terminator zijn een beetje als de eerste twee Alien films of de eerste twee Die Hard films, of zelfs de eerste twee Godfather films en Lethal Weapon films. Wat ze nadien hebben geprobeerd was nooit van hetzelfde niveau. Pijnlijker is wanneer de sequels echt slecht beginnen worden en zo een schaduw werpen op de oorspronkelijke films. En dat is zeker het geval bij de Terminator franchise waar ze er echt een soepje van hebben gemaakt, ondanks de soms indrukwekkende visuele effecten. De laatste in het rijtje was Terminator: Dark Fate (2019) en wanneer je zou denken dat het nu echt wel welletjes is geweest, komt James Cameron met het idee voor een allerlaatste stuiptrekking, althans volgens Daniel Richtman.


Photo by Kerry Brown – © 2018 Skydance Productions and Paramount Pictures. All Rights Reserved

James Cameronn die momenteel bezig is met zijn 20 Avatar films die ooit eens moeten uitkomen, heeft de eerste twee Terminator films gemaakt en was producer op Dark Fate, wat toch wel een beetje een raar gegeven was gezien deze film niet zo respectvol was ten opzichte van die eerste films. Maar kijk, Cameron heeft misschien zin om zelf de touwtjes in handen te nemen en zelf het script te schrijven en de film alsvolgt te regisseren. Clint Eastwood is het levende bewijs dat er geen leeftijd staat op de carrière van filmregisseur. Datzelfde kan niet gezegd worden van een acteur (tenzij je gaat prutsen met cgi zoals in The Irishman). Cameron is een meester in cgi en dus zou er wel een digitale facelift kunnen gebeuren bij de binnenkort 74-jarige Arnold Schwarzenegger, zoals we al een paar versies hebben gezien in Dark Fate.

En de laatste film zou Arnold nog het liefst willen zien als villain. De vraag is nu of het een standalone horror sci-fi wordt of gaan ze verder borduren op Dark Fate wat toch wel een ingewikkelde zaak is gezien het afgeronde einde. Persoonlijk denk ik dat een standalone Terminator de enige optie is met een alternatieve tijdlijn en een badass oude Cyberdyne Systems Model 101. Maar het zal in ieder geval wat overtuigingskracht nodig hebben gezien de laatste film het toch niet zo goed deed aan de box-office. Dus dit project zit nog niet in kannen en kruiken maar de interesse is er wel bij Arnold en James.

De toekomst kan het uitwijzen en ondertussen kunnen wij verder blijven dromen over een Nicolas Cage Terminator film.

4 Comments

 1. Lucas

  Ik ben het zat dat alle verhaallijnen nu in een trilogie moeten zitten. Hoe zit het met het oplossen van de shit die je aan het begin van de film hebt opgezet tegen het einde van de film? Niet alles hoeft een verdomd filmisch universum te zijn. Dus voor mij geen vervolg op Dark Fate. Een standalone film moet kunnen.

  Reply
 2. MM

  Hollywood is verzot op sequels en remakes dus deze film zal er sowieso komen.

  Reply
 3. Robin

  Het probleem met Dark Fate is dat het T1 en T2 zinloos maakt. Het was allemaal voor niets en de toekomstige leider van het verzet kan zomaar in iemand anders veranderen. Als er geen inzet is, wat heeft het dan voor zin?

  Reply
 4. Terminator

  Als ze nou gewoon bij het oude thriller/actie concept blijven en er geen over de top actie film van maken heeft het sowieso een kans van slagen. Ohja dat elke/politieke boodschappen moeten ze er ook uit laten. Dan komt het goed.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *