Zawe Ashton gecast als villain in Captain Marvel 2

We waren hier geen al te grote fans van de vertolking van Carol Danvers door Brie Larson in Captain Marvel (2019), ondanks het feit dat het personage wel een cruciale rol speelde in Avengers: Endgame (2019). Maar misschien had het ook voor een groot stuk te maken met de zwakke verhaallijn en het gebrek aan voeling met om het even welk karakter uit de film, met uitzondering van de jongere versie van Samuel L. Jackson. Maar desondanks maakte de film bakken winst en bijgevolg gaat de sequel binnenkort in productie, voor zover Brie Larson geen nazi-tweets online zet.


Zawe Ashton in Velvet Buzzsaw 2019 photo: Claudette Barius © Netflix

Captain Marvel is één van de sterkste karakters uit de MCU, en dat kan dramatisch wel iets van een probleem zijn indien er geen villains zijn die opgewassen zijn om het haar leven ietwat moeilijk te maken. De makers van Superman kwamen aldus op het idee om ‘kryptonite’ te ontwikkelen om het karakter toch een achillespees te geven. Voor Kevin Feige was het ook cruciaal om Captain Marvel niet onsterfelijk te maken. Carol werd rechtstreeks bestraald door een Infinity Stone, met name de Space Stone, met het gevolg dat ze doorheen ‘space’ kan vliegen. Ze beschikt ook over unieke krachten die ze meekreeg bij de bestraling van die “power stone”. Carol lijkt ook niet ouder te worden en dus lijkt ze wel onsterfelijk. Maar de sequel zal wel een aantal “zwaktes” introduceren.

The Hollywood Reporter meldt dat Marvel actrice Zawe Ashton gecast werd als de nieuwe slechterik in Nia DaCosta sequel Captain Marvel 2 (2022). Er werden op dit ogenblik geen details bekend gemaakt over Ashtons rol, behalve de overtuiging dat zij de belangrijkste antagonist van de film zou zijn.

We weten tot nu toe niet veel over het vervolg, behalve dat de film zich vermoedelijk zal afspelen na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame en Captain Marvel er alles aan zal doen om haar thuiswereld te beschermen tegen buitenaardse bedreigingen. Bedreigingen zoals Zawe Ashton, blijkbaar! Ze zal daarbij worden vergezeld door WandaVision’s Teyonah Parris en Ms. Marvel’s Iman Vellani.

Mocht ik een gok maken, zou ik denken dat ze Deathbird gaat spelen. Ze is een superschurk en tegenstander van de X-Men. Deathbird maakt deel uit van een segment van het buitenaardse Shi’ar-ras dat vleugels met klauwen (die staal kunnen krassen) bezit. Ze is de gehate zus van de sjiitische keizerin Lilandra Neramani, de moeder van de sjiitische strijder Deathcry, en probeert voortdurend de troon van haar zus te overmeesteren. Ze heeft bovenmenselijke kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, behendigheid, lenigheid, reflexen, coördinatie, evenwicht en uithoudingsvermogen die de gemiddelde limieten van haar ras ver te boven gaan. De toekomst zal het uitwijzen.

2 Comments

  1. Morgan

    Ik heb een sterk Wonder Woman 2 gevoel…

    Reply
  2. Fabian

    Nul interesse in een sequel, 0,0000 interesse.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *