Eerste trailer van Coming 2 America

Met de pandemie zat er wat vertraging op de productie, maar de eerste trailer van Coming 2 America (2021) is een feit. De film is in regie van Craig Brewer (Hustle & Flow, Tarzan, Black Snake Moan), een man met weinig echte comedy ervaring, en zou bij ons op 5 maart 2021 moeten uitkomen op Video On Demand via Amazon Prime Video.

Korte inhoud: Een jongeman in Amerika beweert de zijn zoon te zijn van de Prins van Zamunda. Akeem (Eddie Murphy) keert samen met Semmi (Arsenio Hall) terug naar de VS om op onderzoek uit te gaan. Hij wil natuurlijk graag weten of deze kroonprins Lavelle (Jermaine Fowler) wel écht tot de koninklijke familie van Zamunda behoort. Maar helaas loopt alles niet zo als gepland.

Dit is een Eddie Murphy productie, en hij is dus de ster van de film. Dit is dus geen film die een nieuw koningspaar zal introduceren die de fakkel zal overnemen. Desondanks zien we heel wat bekende koppen opduiken zoals Leslie Jones, Wesley Snipes en Tracy Morgan, naast de cast van de vorige film zoals Shari Headley, John Amos en James Earl Jones. Wesley Snipes is geen gemakkelijke kerel om mee te werken maar Eddie had er een goede band mee in Dolemite Is My Name (2019).

Eddie Murphy zei dat het vervolg tot stand kwam nadat pogingen om de eerste film in een toneelstuk te veranderen mislukten, gevolgd door een pitch-ontmoeting die hij had met Ryan Coogler. Murphy zei dat, hoewel hij Coogler’s idee voor een vervolg niet leuk vond, het hem aan het denken zette over het ontwikkelen van zijn eigen verhaallijn voor een vervolg. Ryan zelf is momenteel bezig met de voorbereiden voor Black Panther II (2022). De sequel komt er in ieder geval 33 jaar na de release van de eerste Coming To America (1988). Ja, we worden allemaal oud.

Eigenlijk had Jonathan Levine (50/50, Warm Bodies, Long Shot) deze film moeten regisseren. Hij had wél ervaring met het comedy-genre, maar blijkbaar kwam het project niet goed van de grond en werd hij vervangen. Ik vind het wel spijtig dat een dergelijke nostalgische prent niet op het witte doek zal verschijnen. Ik weet niet of er veel mensen zijn die naast Netflix en misschien Disney+ of Apple TV+ ook nog eens +/-20 euro zullen betalen om de film te zien op Amazon. Vreemde toestanden voor filmdistributie tegenwoordig.

*** Coming 2 America trailer ***

3 Comments

 1. Stef

  “When you think of garbage, think of Akeem.”

  Reply
 2. Danique

  Dit wordt lachen! Maar ik snap de plot niet. Hij had seks met een willekeurige Amerikaanse terwijl hij hier de eerste keer was? Ik dacht dat hij alleen oog had voor Lisa??!

  Reply
 3. FalseProphet

  Gaat Leslie Jones de Royal Penis wassen of de complete film verneuken?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *