The Silence of the Lambs-serie teaser trailer ‘Clarice’ met Buffalo Bill

Een jaar gelden hadden we hier al een post geschreven, wel vandaag is er zelfs nog geen poster uit maar wel een teaser trailer. Het is een beetje vreemd maar we waren toch benieuwd. Het is in ieder geval duidelijk dat het geen Netflix of HBO serie is, die hun marketing toch iets beter plannen.

In de teaser trailer worden we niet veel wijzer van wat er staat te gebeuren, we krijgen zelf geen moment met onze nieuwe hoofdactrice (Rebecca Breeds) en zien korte beelden van Buffalo Bill (Simon Northwood), ook al zou deze serie zich ergens afspelen in 1993, zes maanden na de gebeurtenissen in The Silence of the Lambs (1991). Het zou zich concentreren op het werk van Starling als FBI-agent in Washington, D.C., terwijl ze jaagt op een assortiment van seriemoordenaars en seksuele roofdieren. Anderzijds is het niet onlogisch om de eerste episode te beginnen met Buffalo Bill, gezien dit haar eerste doorbraak was en het begin als FBI agente.

Het enige wat me een beetje dwars zit momenteel is de wat saaie casting. Met alle respect voor Kal Penn, Michael Cudlitz, Erica Anderson, Marnee Carpenter en Jayne Atkinson, maar het voelt aan als een samenraapsel van tv-acteurs die voornamelijk onopmerkelijke bijrollen hadden in andere series (24, Walking Dead, …). Ik ben zelfs nog niet helemaal zeker over het acteervermogen van Rebecca Breeds die hier toch wel een moeilijke rol moet neerzetten. Clarice moet zich een weg banen doorheen de bureaucratie van Washington D.C., worstelt nog steeds met haar moeilijke jeugd die haar kwetsbaar maakt, en het feit een vrouw te zijn in een “mannenwereld” van de FBI-agenten.

Laten we hopen dat deze serie niet zal willen kopiëren maar eerder vernieuwen. Ik snap tevens niet waarom ze dat Gladiator (2000) shot hebben gekopieerd, alsook het shot vanuit de rugzijde van de serial killer wat identiek hetzelfde was in de film. De roman van Thomas Harris heeft nog veel meer zaken onthult die niet in de film voorkwamen en uiteraard is er ook nog heel wat backstory van Clarice die we niet weten. Het enige wat we niet te zien krijgen in deze serie is Hannibal Lecter. Deze serie bestaat al en ik denk niet dat we Mads Mikkelsen zullen zien opduiken. Mijn vermoeden, gezien het een CBS serie is, gaan we iets te zien krijgen in de stijl van “Cold Case”.

Dit is CBS! Gemaakt met beperkte middelen en bestemd voor een iets oudere generatie van tv-kijkers. En ondanks het onderwerp zal het allemaal wel PG13 zijn. Dit wordt geen gruwel-serie zoals “Hannibal”, maar eerder een slowburn-serie die zolang uitgemolken kan worden tot er een publiek voor is. Vandaar ook de wat saaie casting van tv-mensen die toch geen filmcarrière ambiëren en beschikbaar zullen blijven voor seizoen 6 of 7. Van één iets is er namelijk geen gebrek, en dat zijn misdaden. Op 11 februari 2021 zullen jullie het allemaal zelf kunnen ontdekken.

*** “Clarice” teaser trailer ***1 Comment

  1. Qwerty Guy

    Veel wijzer zijn we precies niet geworden van deze trailer.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *