Peppermint (2018) ** Blu-ray recensie

Films waarin een vrouwelijk personage op wraaktocht trekt, zijn niet dik bezaaid. Er is natuurlijk Kill Bill waarin Uma Thurman wraak neemt op diegenen die haar trouwpartij verbrodden, en recenter was er nog Atomic Blonde met Charlize Theron. Ook in Peppermint (2018) neemt een vrouwelijk personage wraak. Deze keer is het Jennifer Garner die alle registers mag opentrekken om haar familie te wreken. En wie de serie “Alias” heeft gezien, weet dat Garner een dergelijke rol zeker aankan. Helaas blinkt Peppermint niet echt uit in originaliteit en zit de film boordevol clichés. Vandaag kunnen jullie de film tevens zien op Netflix.

Korte inhoud: Riley North (Jennifer Garner) werkt in de financiële sector, terwijl haar man Chris (Jeff Hephner) een motorzaak heeft. Wat Riley niet weet, is dat Chris’ zaak het financieel niet goed doet en hij via een collega een dubieus aanbod krijgt om een bank te beroven in opdracht van drugsbaas Diego Garcia (Juan Pablo Raba). Uiteindelijk slaat Chris het aanbod af, maar zijn naam is al tot in Garcia’s kringen geraakt. En dat Garcia niet met zich laat sollen ontdekken de Norths heel snel.

Op de verjaardag van hun dochter Carly (Cailey Fleming) hebben vader en moeder North een feestje georganiseerd voor Carly’s klasgenoten. Omdat moeder en dochter echter eerder een aanvaring hebben gehad met het populairste meisje van de klas en haar moeder Peg (Pell James), is er na toedoen van Peg niemand naar Carly’s feestje gekomen. Het meisje ziet haar verjaardag in het water vallen, maar Chris en Riley besluiten daarop naar de kermis te gaan waar Carly alles krijgt wat ze maar wil.

Kort nadat Carly een ijsje met pepermuntsmaak heeft gekozen, worden Chris en Carly neergeschoten door de mannen van Diego Garcia. Geen hulp kan meer baten voor de twee en ook Riley wordt geraakt, maar overleeft. Het komt tot een rechtszaak, maar omdat Diego Garcia enkele agenten en rechters in zijn zak heeft zitten, worden zijn mannen vrijgesproken. Daarop besluit Riley het recht in eigen handen te nemen.

De regie van Peppermint is in handen van de Fransman Pierre Morel die met Banlieu 13 en Taken gelijkaardige films afleverde. En baanbrekend kan je Peppermint niet noemen want de film biedt niets wat je al niet eerder hebt gezien. Ook het scenario van Chad St. John (London Has Fallen) blinkt niet echt uit in originaliteit. De actiescènes volgen elkaar in sneltempo op en de personages vallen neer bij bosjes. En hoewel Riley North zich 5 jaar heeft voorbereid op haar wraakmissie en zich trainde in o.a. MMA en het betere vingervlugge messenwerk, toch krijgt ze niet bijster veel tegenstand van de leden van de stoere drugsbende.

Natuurlijk is Jennifer Garner geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, dat weten de fans van “Alias” zeer goed. In deze serie van J.J. Abrams speelde Garner van 2001 tot 2006 het personage Sydney Bristow, een dubbelspionne die zich uit allerlei netelige situaties wist te redden. Garner is dan ook een van de weinige actrices die een dergelijk over the top ongeloofwaardig personage in de mate van het mogelijk toch nog een beetje geloofwaardigheid kan meegeven.

Garner speelt hier zeker niet haar beste rol (in “Alias”, Juno of 13 Going On 30) overtuigt ze veel meer, maar gezien het zoutloze scenario en de weinig geïnspireerde regie, is de ex van Ben Affleck nog een lichtpuntje in Peppermint. Maar ik kan mij voorstellen dat ook Garner haar wenkbrauwen fronste bij het lezen van het scenario. ‘You didn’t serve justice your honor, I will’ luidt een van Riley Norths uitspraken…


© Remain in Light

Bovendien neemt de film zichzelf ook veel te serieus. Een flinke dosis zelfspot met de bijbehorende humor had deze film nog kunnen redden, maar de dodelijke ernst die Peppermint uitstraalt, doet vermoeden dat de makers deze film iets te serieus hebben genomen. Gelukkig ligt het tempo in Peppermint behoorlijk hoog zodat je je zeker niet verveelt en geen tijd krijgt om na te denken over het rammelende script.

Wie fan is van dit genre, zal zich wellicht nog wel kunnen amuseren met deze Peppermint. Wie het beu is om altijd de Jason Stathams en Gerard Butlers van deze wereld de bad guys te zien uitschakelen en graag eens knallende actie met een vrouw in de hoofdrol wil zien, zal deze Peppermint misschien ook nog wel smaken. Weet dan wel dat er met Kill Bill, The Brave One en Atomic Blonde betere films met een vrouwelijke actieheldin zijn gemaakt. Wie zowel de actie als Jennifer Garner wil, kijkt beter naar “Alias”, een van de betere series van rond de eeuwwisseling. Sydney Bristow would kick Riley North’s ass.

De Blu-ray van Peppermint is reeds verkrijgbaar, en de film is vanaf te bekijken op Netflix.


Review Peppermint (2018)
Recensie door op

Beoordeling: 2 / 5

rating

*** Peppermint trailer ***

2 Comments

  1. Julie

    Niets bijzonders … Maar geweldige gevechten en shootouts en de Piñata-fabrieksscène was heel leuk. Al bij al kijkt het snel weg.

    Reply
  2. Maritn

    Ik hou wel van wraakfilms, maar deze film is echt geen wraakfilm. Ze tonen slechts twee moorden die direct verband houden met de moord op haar man en dochter. Ik wil haar de rechter, de aanklagers, de schutters EN dan de bendeleider zien vermoorden. Fatsoenlijke actie en Garner was geweldig, maar niet goed genoeg om de film echt tot een winner te maken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *