The Croods 2: A New Age domineert de box-office na Thanksgiving weekend

Een jaar geleden zouden we nog gesproken hebben van een magere start maar in de States haalde de DreamWorks animatiefilm The Croods: A New Age (2020), het vervolg op The Croods (2013), een slordige 17 miljoen dollar binnen (wereldwijd 35 miljoen dollar) na het eerste weekend en dat is in huidige omstandigheden echt wel een puike prestatie. Het was er aan te zien dat de mensen nood hadden aan een leuke familiefilm. Het mag dan wel niet meteen een animatiefilm zijn van het Pixar niveau, het is een film die zorgt voor voldoende vertier voor jong en oud.

Korte inhoud: De prehistorische familie The Croods komt voor een hele grote uitdaging te staan. Ze moesten eerder al huis en haard achter zich laten. Nu krijgen ze ook nog te maken met een andere familie die de boel behoorlijk op zijn kop zet, de familie The Bettermans. Deze familie beweert dat ze beter ontwikkeld zijn dan zij.

Croods 2 is de eerste grote studiofilm op het grote scherm sinds Tenet (2020) en deed het ternauwernood beter dan Tenet na het driedaagse weekend. Het zijn ook beter dan verwachte prestaties die laten zien dat een familiefilm kan werken tijdens de aanhoudende COVID-19-crisis. Volgens PostTrak was 41 procent van de ticketkopers jonger dan 17 jaar.

De animatiefilm werd uitgebracht in 2.211 bioscoopzalen in de States, een speciale opening want ze werden eerder opnieuw gesloten door de uit de hand gelopen besmettingen. De uitbaters kunnen wel hun zalen niet open met volle capaciteit en hebben bepaalde social distancing regels na te leven. Maar gezien de cijfers is het toch wel duidelijk dat jongeren nog steeds de weg naar de bioscoop vinden, en dat is hoopvol voor de bioscoopuitbaters gezien verschillende studio’s al met het idee speelden om voortaan meer in te zetten op hun streamingdienst in plaats van de klassieke bioscooprelease. Hoe je het ook draait of keert, de bioscoop is de beste plaats om ten volle te kunnen genieten van een film-ervaring, zeker voor mensen die niet beschikken over een home-cinema systeem.

Thanksgiving is normaal gesproken één van de meest lucratieve releasedatums van het jaar. Vorig jaar verzamelden Disney en Pixar’s Frozen 2 (2019) meer dan $ 100 miljoen tijdens het lange vierdaagse weekend. Het sloot het weekend af met een binnenlands totaal van $ 288 miljoen.

Croods 2 is echter over ongeveer drie weken beschikbaar op PVOD, op tijd voor Kerstmis. In de stemmencast zien we ondermeer Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Clark Duke en Cloris Leachman. Franchise nieuwkomers zijn onder andere Peter Dinklage, Leslie Mann en Kelly Marie Tran. De regie van deze animatiefilm lag nu in handen van Joel Crawford die hier zijn speelfilmdebuut maakt met een scenario geschreven door Dan Hageman, Kevin Hageman, Paul Fisher en Bob Logan.

*** The Croods 2: A New Age trailer ***


1 Comment

  1. Bjorn

    Dit is gewoon The Flinstones in 3D animatie 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *