The Haunting of Bly Manor op Netflix belooft schokkende gruwel

Morgen komt de nieuwe mini-serie “The Haunting of Bly Manor” uit op Netflix, en als je de eerste berichten mag geloven is het een rasechte horror-serie waar je slapeloze nachten van zal krijgen. De serie is een creatie van Mike Flanagan, de maker van die andere Netflix mini-serie “The Haunting of Hill House”, en wederom hebben we een gelijkaardig iets met een luguber huis en bezeten inwoners, in dit geval twee weeskinderen.

Of het een even sterke serie zal zijn valt nog maar te bezien. Flanagan is in ieder geval een talentvol filmmaker die eerder al indruk maakte met zijn The Shining (1980) sequel Doctor Sleep (2019).

Korte inhoud: The Haunting of Bly Manor gaat over de gouvernante Dani Clayton (Victoria Pedretti) die naar dit prachtige landhuis op het platteland gaat om voor deze twee kinderen te zorgen die de afgelopen jaren hun beide ouders hebben verloren. Hun vorige gouvernante pleegde vorig jaar onder mysterieuze omstandigheden zelfmoord. Dus nu is ze daar, en ze probeert deze kinderen te helpen. Maar de kinderen, ook al zijn ze lief en charmant, en heeft de nieuwe nanny veel liefde voor hen, vertonen toch wat afwijkend gedrag.

Netflix zijn helden geworden in marketing. Zij kunnen als geen ander een film of serie promoten, maar het desbetreffende product beantwoordt niet altijd aan alle verwachtingen. Toch lijkt het erop – gezien de kwaliteiten van de maker – dat dit wel eens spannende, en echt huiveringwekkende horror kan worden op een elegante manier gebracht en die ons op het puntje van onze stoel zal brengen. De serie is gebaseerd op de roman The Turn of the Screw van Henry James. Ook al heeft de serie geen directe link met The Haunting of Hill House zal je merken dat de sfeer wel hetzelfde is, en dat heeft dan weer te maken met het feit dat zowat de gehele filmploeg dezelfde is. Komt er alsnog een tweede seizoen van The Haunting of Hill House, het zou me verbazen van wel, gezien het verhaal van de Crains eigenlijk zo goed als verteld en afgerond was. Je kan deze serie een beetje zien als een soort vervolg maar dan met een andere verhaallijn.

In de cast treffen we opnieuw acteur Henry Thomas aan en de Doctor Sleep actrice Alex Essoe, die ook al een rol heeft in “Midnight Mass”, een Netflix serie die volop in productie is.

*** The Haunting of Bly Manor trailer ***

10 Comments

 1. Notorious

  Wel spijtig dat Nell en Luke niet terugkeren

  Reply
 2. BloodyMary

  Dit gaat de beste show van het jaar zijn. Ben benieuwd. Ik vraag me af of dit gaat worden zoals Black Mirror en American Horror Story; een soort anthology-reeks die zich afspeelt in hetzelfde universum.

  Reply
  1. Jupilerke

   Ik hoop het. Hill House was zo elegant en goed geschreven, en Bly Manor ziet er ook geweldig uit.
   Het lijkt op alles wat ik wenste dat American Horror Story had kunnen zijn.

   Reply
 3. Bramstoker

  Ik moet mijn verwachtingen in check houden. Ik weet dat ik in de verleiding zal komen om Hill House te gaan vergelijken met Bly Manor, en dat deel van mij hoopt op dezelfde impact die Hill House heeft gemaakt.

  Reply
 4. Maarten

  Ik heb hier naar uitgekeken, maar ik krijg gewoon niet de horror-vibes die ik van Hill House kreeg, lijkt niet zo griezelig te zijn. Ik hoop dat ik het mis heb…

  Reply
 5. Ann Sofie

  Hopelijk geen jump-scare serie maar net zoals Haunting of Hill House een slow burn horrorserie.

  Reply
 6. David

  Ideaal voor Halloween, ben benieuwd. Moet zelfs nog de andere serie bekijken.

  Reply
 7. Bjorn

  Dus ze doen eigenlijk wat American Horror Story deed, waarbij ze acteurs uit een vorig seizoen verschillende personages in een ander verhaal laten spelen.

  Reply
 8. Sofie L.

  Voor iemand die geen horror kan kijken, klinkt dit als de perfecte horror-show

  Reply
 9. Elize

  Staat op mijn lijstje van series die ik wil zien. Wel spijtig dat ze niet verder gaan met de karakters van de Haunting of Hill House serie

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *