The Owners is horror met een Belgisch tintje

Het is niet altijd een vlotte overgang geweest voor de Game of Thrones acteurs om het te maken in het langspeelfilm-format, maar ze blijven proberen, zo ook actrice Maisie Williams die nu te zien is in de nieuwe horrorthriller The Owners (2020). De film is gebaseerd op de strip van het Belgische duo Hermann & Yves Huppen, en werd geregisseerd door de Franse filmmaker Julius Berg, die misschien wel het best bekend staat als regisseur van de Franse-Belgische Netflix-miniserie “La Forêt” (2017).

Korte inhoud: In de jaren 90 beramen de jeugdvrienden Nathan (Ian Kenny), Terry (Andrew Ellis) en Gaz (Jake Curran) het plan om in de woning van het bejaarde stel Huggins binnen te breken. Nathans vriendin Mary (Maisie Williams) vergezelt hen tijdens de inbraak waar ze op een grote som geld stuiten. De jongeren hebben er echter niet op gerekend dat het koppel onverwachts vroeg thuiskomt en dat ze moeten vechten om te overleven.

De trailer ziet er behoorlijk amateuristisch uit, met bedenkelijk acteerwerk en een verhaal die alle kanten lijkt uit te gaan, maar uiteraard zijn dat maar eerste indrukken na het zien van de trailer. Maisi mag dan nog wel één van de sterren zijn in GoT, ze moet nog altijd wel indruk kunnen maken met haar acteerwerk, en tot hier toe heeft ze nog niet veel kansen gehad. En tot overmaat van ramp heeft The New Mutants serieus wat vertraging opgelopen.

De makers lijken de gebruikelijke clichés uit het thuisinvasie-genre te volgen. Wat het verhaal echter een beetje speciaal maakt, is dat de oudere slachtoffers plots de bovenhand lijken te nemen tegen de jonge indringers. Ook al hadden we dat al eens eerder gezien in Don’t Breathe (2016), wat een veel betere film lijkt op zoveel vlakken. Het personage Nathan lijkt gemotiveerd door familiale redenen, aangezien hij geld nodig heeft om een kind te onderhouden. Net als Mary lijkt Williams een ietwat naïef personage te portretteren, iemand die schijnbaar tot het uiterste zal worden gedreven, wat een grote transformatie van het personage mogelijk maakt.

Normaal zou The Owners op 4 september 2020 moeten uitkomen, maar met dat COVID-19 gedoe hebben wij op dit ogenblik nog geen Belgische releasedatum verkregen.

*** The Owners trailer ***

6 Comments

 1. Stefano

  Zwakke trailer, lijkt echt op Don’t Breathe maar dan met minder middelen of talent.

  Reply
 2. Daan

  De strips zijn precies zoals Don’t Breathe. Ze kwamen vele jaren geleden uit voordat zelfs Don’t Breathe was geschreven, dus misschien hebben ze de Belgische strips geplagieerd. Ze hebben misschien wat dingen voor The Owners uit de strips veranderd, om het zo origineel mogelijk te maken. Maar toch waren de overeenkomsten aanwezig omdat het concept van Don’t Breathe nog vers in het geheugen ligt.

  Reply
 3. Brice

  Ik wist niets af van deze Belgische strips 😮

  Reply
 4. Cheriff

  TV-serie acteurs hebben altijd wel wat moeite om door te breken in langspeelfilms, waarschijnlijk omdat het publiek hen niet kan dissociëren met de tv-ster, en als ze dat wel kunnen dan is het meestal in kleinere producties.

  Reply
 5. Ed Ward

  Ik mis bioscoopfilms …

  Reply
 6. Isa

  Maisie Williams is wel geknipt voor dergelijke rollen, ben wel benieuwd. Toch raar dat geen enkele Belgische regisseur deze film heeft gemaakt.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *