Megan Fox is terug met de actieprent Rogue

Actrice Megan Fox was vorig jaar nog te zien in Zeroville (2019) van en met James Franco, maar deze film was zo slecht dat het een beperkte release kreeg. Nu is ze te zien in Rogue (2020) en dat lijkt haar eerste grote rol sinds Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016), en dat was eigenlijk nog maar een bijrol. De Transformers-actrice had Michael Bay verweten een soort Adolf Hitler te zijn op de set en dat viel bij Steven Spielberg niet in goede aarde. Deze beloftevolle femme fatale krijgt nu blijkbaar een tweede kans, ook al is het een independent productie.

Korte inhoud: Teamleider Samantha O’Hara (Megan Fox) leidt een team van soldaten tijdens een gewaagde missie: gijzelaars redden van hun ontvoerders in het afgelegen Afrika. Maar terwijl de missie mislukt en het team strandt, komen ze tegenover een bloedige, meedogenloze bende rebellen te staan, en een horde van uitgehongerde, woedende leeuwen.

Dit is een actiefilm geregisseerd, geproduceerd en geschreven door vrouwen. De regie is in handen van M.J. Bassett, die geboren was als man maar nu een volwaardige vrouw is. Ze heeft samen met haar dochter Isabel het script geschreven. M.J.’s laatste grote langspeelfilm was 8 jaar geleden met Silent Hill: Revelation (2012) wat niet meteen een goede film was en waarover ze zelf niet tevreden was. Vorig jaar heeft ze ook Inside Man: Most Wanted (2019) uitgebracht, VOD sequel to the 2006 Spike Lee heist thriller Inside Man (2006), die zo goed als niemand heeft gezien.

Naast Megan Fox zien we ook nog Jessica Sutton in de cast, naast Calli Taylor, Philip Winchester, Lee-Anne Liebenberg, Greg Kriek en Sisanda Henna. Zelfs de dochter Isabel heeft een klein rolletje in de film.

Rogue verschijnt op 28 August 2020 op Video On Demand, en bij ons misschien nog wel in de bioscoop indien iedereen zich een beetje kan inhouden, maskertje draagt, afstand houden en regelmatig de handen wast. Als het opnieuw de verkeerde kant zou uitgaan zal het ook VOD voor ons worden.

*** Rogue trailer ***

4 Comments

 1. Jon

  Dit ziet er uit als een Netflix film …

  Reply
 2. Notorious

  Michelle Rodriguez of Gina Carano had misschien een betere casting geweest, dit voelt als Army Barbie.

  Reply
  1. Xander

   Hoezeer ik ook denk dat Gina Carano een beest is, ik moet nog steeds overtuigd worden van haar acteerwerk. Ik denk dat ze iets te bescheiden is en dat die bescheidenheid ook haar vertolkingen beïnvloed.

   Toch een goed punt. Hollywood moet beseffen dat actrices uit de A-lijst met kort haar = / = een overtuigende stoere vrouwelijke hoofdrolspeler zijn (cf. Kristen Stewart). Verwissel tenminste af en toe.

   Reply
   1. Notorious

    Hangt er van af.

    Haar acteerwerk ziet er niet geweldig uit in deze trailer, maar Robert Pattinson en Kristen Stewart zijn twee acteurs die toch bewezen hebben dat ze voldoende drama in hun vertolkingen kunnen leggen. Of ze goede actie-acteurs zijn is iets anders, maar ik denk wel dat ze meerdere rollen kunnen vervullen. Soms zijn scripts gewoon slecht. En een Charlize wil dit misschien niet doen waar Fox weer wat meer naamsbekendheid voor nodig heeft. Een slechte script kan een acteur pijn doen.

    Gina moet gewoon films krijgen met betere scripts. Ik ben er zeker van dat ze meer in petto heeft dan een sidekick rol in Deadpool 2.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *