Amy Adams denkt in een hond te veranderen in Nightbitch

Amy Adams heeft haar volgende project binnen met Nightbitch (2021), een bewerking van de aankomende roman van Rachel Yoder, door Annapurna Pictures. Het is een duister-komische roman over moederschap, woede en het vrouwelijke zelf. Deadline meldde voor het eerst het nieuws dat Adams de film zal leiden als een huisvrouw en moeder die thuisblijft in een zeer ongebruikelijke situatie. Dit is haar nieuwste project na het afronden van Ron Howard’s Oscar-bate film Hillbilly Elegy, en in afwachting van de aanstaande release van The Woman in the Window (2020) van regisseur Joe Wright.Sharp Objects © Home Box Office

Korte inhoud: In Nightbitch wordt een naamloze vrouw en voormalig artiest, die na de geboorte van haar zoon in een monotone huiselijkheid wordt geduwd, bezorgd dat ze in een hond verandert. Haar man, die vijf dagen per week naar zijn werk reist, neemt haar angsten niet ernstig. Maar de vrouw krijgt ondertussen te kampen met zeer reële fysieke manifestaties van haar eenzame angst, met alleen haar tweejarige zoontje als gezelschap. En terwijl haar symptomen toenemen, worstelt ze om haar alter-canine-identiteit geheim te houden. Eindelijk komt ze in actie na een impulsieve en rampzalige ontmoeting met de huiskat, ze zoekt een remedie voor haar aandoening in een kruiden-gprogramma.

De roman ‘Nightbitch’ zal in de zomer van 2021 door Doubleday worden gepubliceerd. Nightbitch legt de absurde en wilde waarheden van het moederschap bloot en wordt beschreven als een duister komisch verhaal over een naamloze vrouw en voormalige kunstenaar die na de geboorte van haar zoon in de huiselijkheid wordt geduwd, en waarbij ze zich steeds meer zorgen maakt dat ze misschien aan het veranderen is. Veel metaforen dus alsof we te makken hebben met een Andy Kaufman film. Maar het concept is niet geheel nieuw want zo was er al een film genaamd Bitch (2017) van Marianna Palka met zowat hetzelfde plot.

Amy Adams is tevens gecast in een nieuwe Netflix mini-serie over drie werknemers bij de Amerikaanse retailgigant Walmart. Kings of America ziet de Sharp Objects-ster herenigd worden met vice-regisseur Adam McKay, met wie ze 14 jaar geleden nog heeft samengewerkt op Talledega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006). De serie vertelt het verhaal over de grootste class action-rechtszaak in de geschiedenis van de VS, die door een verkoopster tegen Walmart werd aangespannen. De serie zou draaien rond drie vrouwen wier levens met elkaar verweven zijn: een rijke erfgename, een buitenbeentje en een verkoopster. De serie markeert Adams ‘eerste tv-werk sinds haar rol als Camille Preaker op HBO’s Sharp Objects (2018), waarvoor ze een Emmy-nominatie kreeg voor Beste Actrice in een mini-serie.

1 Comment

  1. Liam

    Dat is het domste idee voor een film dat ik al gehoord heb. Wat werkt in een Kafka boek werkt niet noodzakelijk in een film.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.