I’m Thinking of Ending Things van Charlie Kaufman op Netflix

Misschien eindelijk nog eens een echt goede film op Netflix, laten we het in ieder geval hopen, want vandaag komt I’m Thinking of Ending Things (2020) uit van regisseur en scenarist Charlie Kaufman, gebaseerd om de roman van Iain Reid. Kaufman is vooral bekend voor zijn geweldige scenario’s (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Being John Malkovich) maar een paar jaar terug ook wel een pakkende animatiefilm regisseerde genaamd Anomalisa (2015).

Korte inhoud: Ondanks de twijfels die ze heeft over hun relatie gaat een vrouw (Jessie Buckley) met haar vriend Jake (Jesse Plemons) mee naar zijn ouderlijk huis om zijn ouders (Toni Collette en David Thewlis) te ontmoeten. Onderweg ernaartoe hangt er een vreemde sfeer en eens aangekomen komen ze door een sneeuwstorm vast te zitten in het huis. Vanaf dat moment begint de vrouw de aard van alles wat ze weet over haar vriend, zichzelf en de wereld in twijfel te trekken.

De New Yorkse regisseur handelt bijna uitsluitend in mindfucks, en hij lijkt verder te bouwen op de dingen die ik al heeft gedaan. Dat betekent ook dat wanneer je geen fan bent van zijn werk, je ook deze film naar alle waarschijnlijkheid niet zal lusten. Kaufman werkt graag met metaforen en bepaalde beelden hebben uiteraard een bredere betekenis in de context van het verhaal. Iemand meebrengen naar je ouders is altijd wel een spannende onderneming, want je weet niet wat je partner van je ouders gaat denken en wat je ouder hierover denken.

Ik heb het boek nog niet gelezen maar het lijkt zowel eng als sfeervol. Dat gezegd hebbende, van wat ik heb kunnen lezen over het boek lijken een aantal zaken toch moeilijk verfilmbaar te zijn. Maar misschien is nu net datgene wat Kaufman heeft aangetrokken bij dit project. Charlie Kaufman heeft in het verleden bewezen dat hij een talent heeft voor het maken van onconventionele films, dus ik heb er vertrouwen in en blijf enthousiast om te zien hoe het uitpakt.

Het wordt een film over eenzaamheid, hopeloosheid en spijt, vertolkt door klasbakken van acteurs, en tevens een debuut in het horror-genre voor Kaufman. I’m Thinking of Ending Things is vanaf 4 september te zien op Netflix.

*** I’m Thinking of Ending Things trailer ***


2 Comments

  1. Stef

    You had me at Charlie Kaufman.

    Reply
  2. Amanda

    Het boek is geweldig, wel benieuwd hoe ze dit gaan verfilmen…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *