Liam Neeson is een Honest Thief die een tweede kans wil

Het verhaal van Honest Thief (2020) lijkt wel te zijn geschreven door een computer die een synthese maakte van alle actiefilms van Liam Neeson. Dit is een Liam Neeson film en de rest is van ondergeschikt belang. Het is een standaard plot van een man met een militaire achtergrond die gedwongen wordt om zijn “skills” te gebruiken om te overleven en/of zijn onschuld te bewijzen. Er is hier niks origineels aan deze film en wanneer je de trailer bekijkt weet je perfect hoe alles zich gaat ontrollen. Maar Liam is ondanks zijn wat rijpere leeftijd (68) nog altijd geknipt voor dergelijke rollen.

Korte inhoud: Tom Carter (Liam Neeson) heeft van zijn praktijken als bankrover zijn carrière gemaakt. Hier komt verandering in wanneer hij de liefde van zijn leven ontmoet: Annie (Kate Walsh). Zij werkt als receptioniste bij de opslagfaciliteit waar Tom gestolen geld heeft opgeborgen. Al snel vallen ze voor elkaar, maar dat is niet genoeg voor Tom die zijn naam wil zuiveren. Hij besluit zichzelf aan te geven en het geld in te leveren. Maar dan wordt de zaak aan twee corrupte FBI-agent overgedragen, agent Nivens (Jai Courtney) en agent Hall (Anthony Ramos). Opeens valt Toms plan in duigen.

“Ik heb 12 banken in zeven staten beroofd. Ik heb iets meer dan 9 miljoen dollar in contanten – en niemand weet wie ik ben.” Je zou dan denken wanneer hij zo professioneel te werk gaat dat hij (1) meer geld zou hebben vergaard na 12 bankroven en (2) ook iets met dat geld zou hebben aangevangen in plaats van het in een garagedepot te dumpen. En wij als kijker moeten nu geloven dat die man plots berouw krijgt omdat hij … een vrouw heeft leren kennen. Indien hij iets wou doen voor de maatschappij kon hij evengoed de 9 miljoen doneren aan goede doelen ipv te ijveren voor … strafvermindering. Indien hij zou zijn ontmaskerd, zou ik het nog enigszins begrijpen maar dit is hier – voor zover we de trailer kunnen geloven – niet het geval. En dan heb je nog twee FBI agenten die (1) besluiten het geld voor zich te houden en (2) Tom Carter op te ruimen en in het proces (3) hun overste te vermoorden en (4) Carter te laten opdraaien voor de moord. Ik bedoel, hoe ga je met zoiets wegkomen, wetende dat de FBI kennis heeft genomen van de man, het geld en zijn intenties? Ik bedoel, dit op zich zou al interessant zijn voor een verhaal op zich, want dit lijkt me niet zo een evidente klus. Deze film legt echter de klemtoon op het karakter van Liam en verwacht dat de kijker voldoende ‘suspension of disbelief’ heeft om het verhaal te kunnen volgen zonder al teveel vragen te stellen.

De nieuwste film van Neeson doet ook dienst als een soort doorstart voor Open Road, dat na een faillissement uiteindelijk kon herkapitaliseren via Raven Capital die nu de eigenaar is geworden. Uiteraard hopen ze nu dat hun eerste film ook een hit zal worden. De regie van deze prent ligt in handen van Mark Williams, die eigenlijk meer een producer is dan een regisseur. Dit is zijn tweede film na de onopmerkelijke A Family Man (2016). Maar zoals ik eerder zei, dit is een ’13 in een dozijn’ Liam Neeson film en wie achter de camera staat is van secundair belang. Ik genoot van de trailer totdat Robert Patrick werd vermoord. Robert Patrick als de slechterik en Liam Neeson achtervolgt is toch veel cooler dan Jai Courtney. Jai is tevens zo’n interessant Hollywood-project die de studio zo hard wou waarmaken – na hun mislukte ondernemingen met Sam Worthington, Taylor Kitsch, en Emile Hirsch – maar ook dit pet-project kwam maar niet van de grond. Iemand zou hen moeten vertellen dat hij niet zo’n bijzonder goed acteur is. Enfin soit, op 9 oktober 2020 zou Honest Thief in de bioscoop moeten draaien in de States. En nadien bij ons … misschien.

*** Honest Thief trailer ***

5 Comments

 1. Conan the Librarian

  Ik denk echt dat ze gewoon dezelfde poster voor de film Non-Stop hebben gebruikt en de titel hebben veranderd …

  Reply
  1. Magic Mike

   Dat is nog niks, voor ‘The Commuter’ ben ik er vrij zeker van dat ze het Non-Stops-script hebben genomen en gewoon de vervoerswijze hebben gewijzigd waarmee Liam Neeson op reis was. Binnenkort de threequel op een cruise schip opnieuw met dezelfde regisseur 😀

   Reply
 2. FloatingBob

  Als iemand je miljoenen aanbiedt om steeds hetzelfde werk te doen, waarom zou je dan niet het geld aannemen?

  Reply
 3. Fabian

  Precies het soort pandemische troep die ik nog wel zou bekijken. Ik ga er niet voor sterven in de bioscoop, dus liever op VOF wat mij bereft.

  Reply
 4. DaVincent

  Liam blijft die films maar maken, maar de kwaliteit van deze prenten is echter wel beter dan de doorsnee Steven Seagal actiefilm

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *