Jamie Foxx en Joseph Gordon-Levitt in Project Power voor Netflix

Ondanks de soms wat bedenkelijke kwaliteit van de films, regent het Netflix producties. Het bedrijf heeft duidelijk zijn huiswerk gedaan. Er zijn films die Netflix aankoopt en er zijn films waar Netflix de productie mee helpt sturen, zoals deze superheldenfilm Project Power (2020) van Henry Joost en Ariel Schulman, de makers van Nerve (2016) en twee Paranormal Activity films.

Korte inhoud: In New Orleans is er een opmars bezig van een mysterieuze nieuwe pil die aan elke gebruiker ervan superkrachten verleent. Welke deze zijn wordt pas duidelijk na het innemen van de pil. Terwijl sommigen onzichtbaar worden of een kogelvrije huid kweken, kan het voor anderen de dood betekenen. Het bestaan van de pil zorgt voor een toename van misdaden in de stad, waarna een lokale agent (Joseph Gordon-Levitt) de handen in elkaar slaat met een dealer (Dominique Fishback) en de voormalig soldaat Art (Jamie Foxx) om de criminele groep achter deze handel te stoppen.

“Als er een pil zou zijn die je vijf minuten pure kracht zou kunnen geven, zou je die dan nemen wetende dat de pil ook je dood kan betekenen?” Dat is zowat de pitch van deze film. In de trailer zijn verschillende mensen te zien die hun eigen unieke vormen van macht verkennen om grote schade aan te richten. Bij het samenwerken ontdekken de dealer en de politieagent dat de vermiste dochter van het personage van Foxx een sleutelrol speelt in het twijfelachtige complot van de organisatie om ‘Power’ te verspreiden.

De film is niet gerelateerd aan de Marvel Comics-serie Powers, hoewel het een enigszins vergelijkbaar plot heeft: de serie combineert de genres van superheldenfictie, crime noir en de politie procedures en volgt het leven van twee rechercheurs van moordzaken die zijn toegewezen om zaken met mensen met bovenmenselijke vermogens te onderzoeken, die in de volksmond “bevoegdheden” worden genoemd.

De productie van de film vond plaats tussen oktober en december van 2019, net voor Covid-19 overal roet in het eten gooide van diverse filmproducties. In de cast zien we ondermeer Rodrigo Santoro, Machine Gun Kelly en Amy Landecker. Project Power zou op 14 augustus 2020 moeten uitkomen op Netflix.

*** Project Power trailer ***


3 Comments

 1. Will

  Jamie Foxx zit meestal wel in goede films, fingers crossed.

  Reply
 2. anthony

  Ik vind het best knap wat Netflix presteert op zo’n korte tijd. Uiteraard zijn er veel groeipijnen maar ze doen het toch maar en dat temidden van een pandemie.

  Reply
 3. Vince

  De trailer vertelt niks over het verhaal en dat is wel iets van een teleurstelling. Het ziet er ook wat low budget uit voor een comic superhero movie. Maar ik ga toch kijken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *