Fatal Affair (2020) ** recensie

Ik moet zeggen, de kwaliteit van de Netflix-films wordt er niet beter op (- al staat Netflix hier enkel in voor distributie en niet voor productie). Ook deze Fatal Affair (2020) is een miskleun. In het beste geval is het een rip off van Fatal Attraction (1987) van Adrian Lyne, maar dan met een Afro-Amerikaanse cast en een man die een vrouw stalkt in plaats van Glenn Close die achter Michael Douglas zat. Het resultaat is toch eerder een tv-film – niet zo heel veel verschillend van Obsessed (2009) – met acteurs die eigenlijk niet geschikt zijn voor de rol en een plot die uiteraard al zo voorspelbaar is als een huwelijksfeest.

Korte inhoud: Ellie (Nia Long) is een advocate. Ellie ontmoet David (Omar Epps), een oude vriend, en besluit een drankje met hem te doen. Deze ontmoeting heeft echter desastreuze gevolgen wanneer dit escaleert in een kat-en-muisspel dat iedereen waarvan Ellie houdt in gevaar brengt.

De regisseur van de film is Peter Sullivan, ja hoor, een tv-regisseur die dergelijke films aan de lopende band maakt als regisseur, scenarist en producer. Van de 129 producties waarin hij betrokken was hangt de gemiddelde Imdb score op 4,8/10. Dus op papier wist iedereen hoe deze film zou uitdraaien. Wat mij verbaast is dat Netflix dergelijke films opkoopt. Zoiets kan toch niet goed zijn voor de reputatie van de streamingdienst. HBO maakt ook wel eens foute series maar hun label is wel een kwaliteitslabel, en Netflix kan dat zeker ook zijn. Tenminste indien de aankoopsdienst misschien net iets meer haar huiswerk doet. Voor Sullivan zelf was er wel een groot verschil want met de ruggensteun van Netflix had hij meteen zekerheid voor distributie en mocht hij al iets verder gaan qua geweld en seks. Ook al kon het niet veel baten. Ik ga eerlijk zijn, ik had zelfs het gevoel dat Sullivan en co-scenariste Rasheeda Garner eigenlijk een heel braaf script hebben geschreven.

Sullivan heeft de filmische taal van de erotische thriller wel onder de knie, van verlangende blikken die over de schouders worden geworpen, de zachte belichting en de kanten lingerie. Of nog de koppels die in bed elkaar de rug toekeren als teken dat er iets fout zit. Deze film bestempelen als erotische thriller lijkt me toch niet te passen. Dit is PG-13 materiaal en hier is geen seks, bloot of erotiek te bespeuren. Enkel een boze David die niet het soort man is dat “nee” als antwoord wil aanvaarden.

Er is geen gebrek aan plotwendingen, maar een ingewikkeld plot mag niet aanzien worden als een aanwijzing van vindingrijkheid of spanning. Sullivan is meer iets van een loodgieter dan een verhalenverteller en is zelden creatief in de manier hoe hij verhaallijnen aan elkaar koppelt. Elke mogelijke wending die de zaken interessant zou kunnen maken worden over het hoofd gezien en we blijven vast steken in een steriel en voorspelbaar thriller patroon. Het enige fatale aan deze affaire is dat je sterft aan pure verveling. Jullie zijn bij deze gewaarschuwd. De film is te zien op Netflix vanaf .


Review Fatal Affair (2020)
Recensie door op

Beoordeling: 2 / 5

rating

*** Fatal Affair trailer ***


8 Comments

 1. Emma

  Inderdaad van een miscast gesproken. Omar Epps ziet er allesbehalve een psycho uit en er komt nul dreiging van hem uit.

  Reply
 2. Isa

  Ik was in de veronderstelling nog iets nieuws te zien richting het einde, zoals een onverwachte plottwist, maar helaas. Het bleef bij een aaneenschakeling van voorspelbare clinchés.

  Reply
 3. Cain

  Geen hoogvlieger maar ik heb erger gezien. De vechtscènes waren wel super fake in beeld gezet, voor de rest is het een standaard stalker film, zo gaan er wel dertien in een dozijn.

  Reply
 4. Rob

  Precies iets voor mijn moeder 🙂

  Reply
 5. Dame Tinker

  This looks bad!

  Reply
 6. Rob N

  Wow dat klinkt goed. Ik ga vanavond gelijk kijken. Thanks! 😉

  Reply
 7. Herman

  speelde die man destijds niet het vriendje van ‘Magnum’ een helicopter piloot ofzo, leuke serie.

  Reply
  1. Jamie

   Jij hebt blijkbaar nog niet veel zwarte acteurs gezien en blijven steken bij Magnum, een serie uit de jaren 80 😀

   Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *