Obsessed, de nieuwe Fatal Attraction

Beyoncé Knowles is back! Deze keer niet in een belachelijke rol met een belachelijke pruik in een belachelijke film, maar wel in een thriller die misschien nog wel het bekijken waard is. Al is het niet voor Beyoncé zelf, maar misschien wel voor haar bloedmooie tegenspeelsters Ali Larter of de charismatische The Wire acteur Idris Elba. Wat het ook moge zijn, het heeft er alle schijn van dat Obsessed (2009) van Steve Hill een ontspannende zondagavond tv-film zal worden.

Korte inhoud: Een succesvolle, professionele zwarte man Derek Charles (Idris Elba) met een beeldschone zwarte vrouw Beth Charles (Beyoncé Knowles), komt erachter dat zijn idyllische leven wordt bedreigd als een blanke collega, Lisa Sheridan (Ali Larter), van zijn kantoor zich als een stalker openbaart.

Kijk eens aan, eindelijk nog eens een film waar een zwart koppel wordt bedreigd door een blanke, uit die goeie ouwe Denzel Washington tijd met films als Ricochet (1991) of Fallen (1998). Que plot lijkt alles wel een beetje op die uitstekende Adrian Lyne thriller Fatal Attraction (1987), die briljante Franse film met Audrey Tautou, À la folie… pas du tout (2002) en die ietwat zwakkere The Temp (1993) van Tom Holland. Wat kan er nog fout lopen? …wel…eu… dat pop-idol-wannabe-actress Beyoncé het verknalt of dat de film begint te trekken op een uitzending van Jerry Springer, waar een aantal zwaarwichtige vrouwen in het publiek staan te schreeuwen: “Oh no, she di-dn’t. Get that skinny white b#@tch!”

De trailer van de film legt al zijn kaarten op tafel, en bekommert zich in geen geval of het al dan niet het verhaal spoilt. Ik denk dat zowat elke belangrijke scène in de trailer zit. Aan de andere kant is dat niet het soort thriller die het moet hebben van het mysterie of de intrige. Als je het plot leest weet je precies waar deze film naar toe wil. Zoals ik al zei, een ontspannende zondagavond tv-film. Voor de liefhebbers is de film in de bioscoop vanaf 19 August 2009.

Kijken jullie hier naar uit?

*** Obsessed trailer ***
Blijkbaar liggen de rechten van deze trailer bij een puppet bedrijf in India en is het tijdrovend om hier een toestemming voor te krijgen

***Related Posts***
09/03/2008: Ali Larter en Beyoncé Knowles Obsessed
23/12/2006: Dreamgirls met Eddie Murphy en Beyoncé Knowles
15/11/2006: Beyoncé Knowles en Eva Longoria spelen lesbisch koppel?

3 Comments

 1. Mechior

  Laten we hopen dat de trailer is compleet op het verkeerde spoor zet en dat het uiteindelijke plot niet zo voor de hand ligt als dat ze ons doen willen geloven…misschien wishfull thinking maar het zou kunnen. Ziet er anders wel goed gemaakt uit en Ali Larter en Idris Elba hebben reeds bewezen dat ze kunnen acteren.

 2. Cleo

  Beyoncé lijkt niet te zingen in deze film, kan niet slecht zijn.

  @Mechior: Ik denk toch niet dat deze film een Shyamalanke zal uithalen met een twist. Heeft er alle schijn van dat Beyoncé hier als slachtoffer uitkomt die zich moet verweren tegen een geflipte blanke sloerie.

 3. Dexter

  Toen Idris Elba verdween in The Wire was ik enorm ontgoocheld. Hij was echt wel een toonaangevend personage met een overweldigend charisma. Deze film lijkt eerder een soort Paul Verhoeven/Joe Eszterhas -achtige prent. Ik zou niet verder zoeken dan dat wat in de trailer steekt.

Comments are closed.