Jon Stewart’s Irresistible met Steve Carell naar VOD

Velen van ons zijn opgegroeid met The Daily Show van Jon Stewart. Hij heeft de fakkel doorgegeven aan Trevor Noah en heeft zich stilaan meer ingewerkt als filmmaker. Na zijn biografische drama Rosewater (2014) over de Iraanse-Canadese journalist Maziar Bahari, komt hij nu naar buiten met de politieke-komedie Irresistible (2020).


Korte inhoud: Een democraat strateeg (Steve Carell) helpt een gepensioneerde veteraan (Chris Cooper) om zich verkiesbaar te maken voor burgemeester in een kleine, conservatieve stad in het Midwesten. Gary gelooft dat hij de sleutel heeft gevonden om het Moederland terug te winnen. Hij komt echter in de problemen wanneer een republikeinse strateeg (Rose Byrne) interesse krijgt in de zaak.

Gisteren werd tevens bekend gemaakt dat er zal gekozen worden voor een Video On Demand release in plaats van te wachten op een bioscoop-datum. Dit heeft misschien ook wel te maken met het feit dat Christopher Nolan’s film Tenet mikt op een vroege bioscoop-release en eigenlijk zo goed als alle concurrentie zal wegmaaien.

Deze film ligt volledig in de lijn van wat Stewart gans zijn leven heeft gedaan op Comedy Central. Politieke satire ingepakt in een grappige komedie. Bij het zien van de trailer had ik een beetje een Wag the Dog (1997) gevoel. De toon van de trailer is duidelijk en de komedie werkt op zich wel. Stewart lijkt in deze film ook zijn pijlen te richten op nieuws-netwerken.

De film werd gemaakt via het productiehuis van Brad Pitt voor vermoedelijk een productiebudget van rond de 12 miljoen dollar, dus ik vermoed dat deze productie wel relatief succesvol zal zijn. Er zit wel heel veel talent in deze prent. Naast bovenstaande namen zien we ook nog Mackenzie Davis, Natasha Lyonne en Topher Grace.

*** Irresistible trailer ***

1 Comment

  1. Alex

    Wel een grappige trailer, ben benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *