Nieuwe dramatische transformatie voor Tom Hardy in Capone

Je zou denken dat regisseur Josh Trank afgeschreven zou zijn na zijn gigantische flop met Fantastic Four (2015), maar kijk de man heeft het script geschreven voor Capone (2020) en heeft de film ook geregisseerd, en na het zien van de trailer zou dit wel eens een uitstekende film kunnen zijn.

Korte inhoud: ‘Capone’ vertelt het verhaal van de Amerikaanse gangster Al Capone (Tom Hardy) in zijn laatste maanden. Nu hij op vrije voeten is na zijn celstraf van tien jaar te hebben uitgezeten, begint de 47-jarige Capone te lijden aan dementie. Zijn gewelddadige verleden laat hem niet met rust en steeds meer verteert de ziekte zijn geest. Hij zal uiteindelijk sterven in 1947, op slechts 48-jarige leeftijd.

Trank zat waarschijnlijk ook in de juiste stemming om deze film te maken (lees: niets te verliezen). Hij werd een wonderboy genoemd na zijn geslaagde low budgetfilm Chronicle (2012), maar in 2015 doofde zijn gloeiend carrière uit met de release van Fantastic Four, een slecht bedachte superheld-reboot die door critici met de grond gelijk werd gemaakt en tientallen miljoenen dollars verloor aan de kassa. Hij werd ontslagen uit de Star Wars-spinoff-film die hij zou regisseren en zag andere grote filmaanbiedingen opdrogen. De schuld van de mislukking lag volledig bij Trank, die centraal stond in een reeks artikelen die beweerden dat hij verantwoordelijk was voor de chaotische set, dat gedreven was door wrijving en concurrerende creatieve visies. Trank maakte het probleem nog groter door te tweeten dat de bioscoopversie van “Fantastic Four” dramatisch verschillend was van zijn versie, wat uiteraard larie en apekool was volgens 20th Century Fox. Maar hiermee heeft hij dus wel geen vrienden gemaakt en Capone – ondanks de aanwezigheid van Tom Hardy – werd niet gedragen door een grote distributeur.

Capone staat bekend als één van de grootste gangsters in de States, maar de man leed ook aan syfilis alsook dementie, en was geteisterd door geldproblemen. En wie beter dan Tom Hardy om deze rol met overtuiging te spelen. Hij had het karakter al moeten spelen met regisseur David Yates maar dit project werd begraven. In de andere rollen zien we Linda Cardellini, Kathrine Narducci, Kyle MacLachlan en Matt Dillon. Er komt geen bioscooprelease voor deze R-rated film maar zal direct verschijnen op streamingdiensten en later op DVD en Blu-ray.

*** Capone trailer ***

2 Comments

  1. Conan the Librarian

    Mijn eerste indruk is dat het er wel meer uitziet als een tv-product dan echt een bioscoopfilm.

    Reply
  2. Cain

    Ze hadden die acteur uit Boardwalk Empire moeten casten.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *