Epische Assassin’s Creed Valhalla trailer

“Assassin’s Creed Valhalla” (2020), de nieuwste game in de Assassin’s Creed-serie, is in het najaar van 2020 verkrijgbaar voor Xbox Series X, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, Stadia en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Ook gaat “Assassin’s Creed Valhalla” onderdeel zijn van Uplay+, Ubisofts abonnementsservice voor Windows PC. Het game komt na de veel besproken “Assassin’s Creed Odyssey” (2018).

“Assassin’s Creed Valhalla”, ontwikkeld door het team achter “Assassin’s Creed IV: Black Flag (2013)” en “Assassin’s Creed Origins” (2017) bij Ubisoft Montreal, speelt zich af in de tijd van de Vikingen. Spelers beleven het verhaal van Eivor, een furieuze Viking die werd opgevoed met verhalen van strijd en glorie. De game biedt spelers een enerverende Vikingervaring in een schitterende, dynamische open wereld die zich verzet tegen de brute achtergrond van de Donkere Middeleeuwen van Engeland. Deze nieuwste game in de Assassin’s Creed-serie introduceert tevens tal van nieuwe features, waaronder raids, het uitbouwen van een nederzetting en het opbouwen van hun macht en invloed.

“We kunnen niet wachten tot spelers deze geweldige Vikingreis zelf kunnen ervaren”, zegt Ashraf Ismail, Creative Director van Assassin’s Creed Valhalla. “Spelers ontdekken het leven van Eivor, een Viking raider en clanleider. Eivor wordt geconfronteerd met de uitdagingen van de zoektocht naar een nieuw thuis te midden van een machtsstrijd over de controle van Engeland.” Spelers hebben de keuze of zij als mannelijke of vrouwelijke Eivor spelen en krijgen toegang tot tal van uitrustingsmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om haar, tatoeages, oorlogsverf en uitrusting aan te passen. Politieke allianties, strijdbeslissingen en dialoogkeuzes beïnvloeden de wereld van Assassin’s Creed Valhalla, waardoor spelers beslissingen moeten afwegen om hun thuis en de toekomst van hun clan te beschermen.

Spelers leiden Eivors clan van Noormannen, nadat zij verdreven zijn uit Noorwegen door eindeloze oorlogen en afnemende grondstoffen in de 9de eeuw na Christus, over de ijzige Noordzee naar het rijke, maar gebroken Engeland. Spelers bouwen aan een nieuwe toekomst voor hun clan, terwijl ze de meedogenloze vechtstijl van Vikingkrijgers herbeleven met een vernieuwd vechtsysteem. Het vechtsysteem biedt spelers onder andere de mogelijkheid om in beide handen een ander wapen te gebruiken en dat is ook wel nodig met een grotere verscheidenheid aan vijanden dan ooit tevoren. Om noodzakelijke rijkdom en grondstoffen te verdienen, hebben spelers de mogelijkheid om met hun schip op specifieke locaties raids te leiden. Op het moment dat de Vikingen hun nieuwe thuis gevonden lijken te hebben, stuiten ze op weerstand van de Saxons. Onder hen is koning Aelfred van Wessex, die zelf de enige heerser van een beschaafd Engeland wil worden. Tegen alle verwachtingen in moet Eivor doen wat nodig is om Valhalla binnen handbereik te houden.


© Ubisoft

De trailer is wederom episch, het lijkt echt wel op een historische film die je wil gaan zien in de bioscoop. Nu moet ik wil zeggen, los van die ene figuur bij de boom en de dolk aan zijn pols had ik niet echt het gevoel dat dit ook maar iets met Assassin’s Creed te maken had en had bijna meer weg van “God of War” (2018). Toch zal het aftellen worden. Van zodra de game op PS4 uit is zullen we deze hier wel bewieroken.

*** Assassin’s Creed Valhalla trailer ***

5 Comments

 1. Conan the Librarian

  Ja het is een imposante trailer, maar ik vraag me af wanneer we eens die “Assassin’s” en de “creed” zullen te zien krijgen in een Assassin’s Creed game …

  Reply
 2. Centurion92

  Volgende rip-off: Assassin’s Creed : The Elder Scrolls

  Reply
 3. Justin

  Why must kings always be evil?

  Reply
 4. Sinister

  Hmmm ziet er niet uit als een Assassin’ Creed spel … hmmm, dan ga ik het misschien kopen.

  Reply
 5. Vlasil

  Heeft inderdaad weinig met AC te maken maar wat een dope trailer 😮

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *