Games in 2013 waar je best weg van blijft

Jaarlijks komen er nieuwe games uit die met veel poeha worden aangekondigd en door diverse gamesites op handen worden gedragen en bejubeld met +90% scores. In realiteit zijn de game-reviews vaak minder kritisch dan de gemiddelde filmreview. Het is crisis, maar niet voor de game-business. Het zijn ‘gouden jaren’ en de verkoop blijft in de lift. En ik heb steeds meer de indruk dat de industrie op zijn lauweren aan het rusten is met de talrijke reboots en sequels van games. En veel van de gecreëerde hype is gewoon lucht en het game is vaak de moeite niet om er 50 euro of meer voor te betalen. Bijgevolg vond ik me geroepen een lijstje te brengen van 5 games die je best vermijdt in 2013.

Ik ben niet in het bezit van een glazen bol, maar bij bepaalde games kan je toch met enige stelligheid zeggen dat de opkomende hype best doorprikt moet worden. Volgens mij zullen de 5 volgende games voor meer teleurstelling zorgen dat tevredenheid. Je steekt beter je geld in games die wellicht wel de moeite zullen zijn, zoals ‘The Last of Us’ of ‘Watch Dogs’. Hier zijn in ieder geval de 5 games waar je best weg van blijft in 2013.

Games in 2013 waar je best weg van blijft

1. Lost Planet 3 (Capcom)
De vorige ‘Lost Planet 2’ sloeg qua design de bal compleet mis. Ik haat games waarin je nauwelijks weet wat background en wat speelbaar terrein is. Je moet soms gewoon met je vizier rondlopen om te weten welke vijand je kan neerschieten. Lijkt wel uit het SEGA-tijdperk. ook al zullen de makers en de fans ons willen doen geloven dat de 3rd person shooter ‘Lost Planet 3’ een veel beter game zal worden, heb ik er absoluut geen vertrouwen in. Laten we eerlijk zijn, ook de eerste ‘Lost Planet’ was geen goed game. En niets vertelt me van wat ik al heb kunnen zien dat ze het tij hebben kunnen keren. Het game speelt zich af in winterse oorden, maar is lang nog niet “cool” te noemen.

Waarom zou je hiervoor 50 euro voor neertellen is mij een groot mysterie. Je wacht best tot het game gedevalueerd zal worden tot de meer schappelijke prijs van 12 euro. Ik vermoed dat je hier zelfs niet al te lang zal moeten voor wachten.


Dead Island Riptide,Dead Island,Assassins Creed IV Black Flag,Assassins Creed,The Walking Dead,The Walking Dead Survival Instinct,Final Fantasy,Lost Planet

2. Lightning Returns: Final Fantasy XIII (Square Enix)
Stond er iemand te wachten op de terugkeer van Lightning? Ik denk het niet en ‘Lightning Returns: Final Fantasy XIII’ zal spoedig wel het bewijs leveren. Ik vraag me af wanneer Square Enix zal stoppen met deze troep uit te brengen en zijn energie steken in een Final Fantasy game die volledig mee is met zijn tijdsgeest. Of misschien gewoon zorgen dat ‘Final Fantasy Versus XIII’ eindelijk eens wordt uitgebracht. In ieder geval is deze Lightning Returns een verspilling van tijd en energie.


Dead Island Riptide,Dead Island,Assassins Creed IV Black Flag,Assassins Creed,The Walking Dead,The Walking Dead Survival Instinct,Final Fantasy,Lost Planet

3. The Walking Dead: Survival Instinct (Terminal Reality)
Na het vrij onnozele ‘The Walking Dead’ game zit niemand echt te wachten op ‘The Walking Dead: Survival Instinct’, en de eerste beelden zien er al even crappy uit als het eerste game. Het is een goedkoop en flets money-grabbing game wiens enige bestaansreden de succesvolle tv-serie is. De visuals in het game zullen ordinair zijn, de story is onbestaand en de gameplay zal wederom repetitief en boring zijn. Op zoek naar stomende en stinkende zombie crap, dit is uw game. Voor de rest, spaar uw geld voor ander en beter en heeft veel weg van een copy-paste job met andere kostuums in een licht gewijzigd decor.


Dead Island Riptide,Dead Island,Assassins Creed IV Black Flag,Assassins Creed,The Walking Dead,The Walking Dead Survival Instinct,Final Fantasy,Lost Planet

4. Assassin’s Creed IV: Black Flag (Ubisoft)
De eerste ‘Assassin’s Creed’ en de sequel waren verrassend knappe games. De map zag er geweldig uit en de gameplay was gewoon dikke fun. Zelfs het plot en de dialogen waren van niveau. Nadien is het een beetje bergaf gegaan met ‘Assassin’s Creed 3’. De kaart zag er stukken minder boeiend uit en de gameplay was weinig innoverend. Bij momenten was het zelfs een tikkeltje saai, en ‘Assassin’s Creed IV: Black Flag’ ziet er al niet veel beter uit.


Dead Island Riptide,Dead Island,Assassins Creed IV Black Flag,Assassins Creed,The Walking Dead,The Walking Dead Survival Instinct,Final Fantasy,Lost Planet

5. Dead Island: Riptide (Techland)
Dit opkomende role-playing horror game ‘Dead Island: Riptide’ ziet er weinig hoopvol uit. Het zoveelste uitgemolken zombie game. Waar zit de fun om horden zombies af te maken? Ook al wil het spel een ander pad betreden, verviel het eerste game in alle zombie-game clichés, en dit vervolg zal hetzelfde pad bewandelen. Het zal een grote teleurstelling worden, kom niet klagen dat we jullie niet hebben gewaarschuwd.


Dead Island Riptide,Dead Island,Assassins Creed IV Black Flag,Assassins Creed,The Walking Dead,The Walking Dead Survival Instinct,Final Fantasy,Lost Planet

7 Comments

 1. TonyT

  AC 3 vond ik ook wat tegenvallen. Het aim-systeem is ouderwets en het duurt ook gewoon een 5tal seconden alvorens je een geweerschot kan lossen. Je staat soms letterlijk voor een vijand terwijl die gewoon wacht tot je je pistool herladen hebt. Gewoon belachelijk. Het kan dan wel meer realistisch zijn met dergelijke oude pistolen, maar in een game waar het hoofdpersonage van kerktorens springt in een bergje hooi zonder een schrammetje op te lopen, vind ik dit toch wat onnozel.

  Reply
 2. Jabba

  AC3 vond ik dus niet tegenvallen. Er zijn natuurlijk altijd wel dingen die iets of wat tegenvallen, geen enkele game is perfect. In ELKE AC game springt het hoofdpersonage van torenhoog in een hooikar, dan moet je maar de ganse franchise afbreken.
  Het jagen, de achtergrond, de zeeslagen en de locaties vond ik echt heel goed in deze game.
  Veel mierenneukers vinden deze game gewoon niet goed omdat ze Ezio missen.
  Ik kijk alvast uit naar Black Flag.

  Reply
 3. Brecht

  Ben benieuwd naar Watch Dogs, ziet er reuze uit. Als XBOX gamer keek ik ook al uit naar de nieuwe console, maar nu blijkt dat de oude games niet draaien op het nieuwe systeem, terwijl dat bij de PS4 nog steeds gegarandeerd wordt. Sucks gewoon !

  Reply
 4. bart

  Assassin’s Creed 3 heeft toch enorm veel bugs!!! Visueel ziet alles er verbluffend uit, maar ga maar eens rondrijden met een paard en je zal inzien dat een game als Skyrim op dat vlak véél beter was. Je loopt constant vast en bent uiteindelijk sneller te voet dan te paard.
  Ook de gevechten zijn vaak behoorlijk idioot, waarbij je soms achter een struik of muur moet vechten zonder te zien wat er gebeurt. En vele missies zijn gewoon kinderachtig en saai, neem nu ‘verstoppertje spelen’ WTF?!
  Geef mij maar Skyrim any day of the week !

  Reply
 5. fabian van damme

  lol, ik ging net AC3 komen, maar heb dan maar gekozen voor Dead Space 3 :))

  Reply
 6. Dominiek

  Assassin’s Creed 3 is het domste spel van de laatste 5 jaar, met om te haverklap een missie waar je totaal niet weet wat je precies moet doen en dan noodgedwongen naar YouTube moet gaan zien om verder in het game te komen.Gewoon belachelijk en heeft mijn game-plezier serieus bedorven.

  Reply
 7. Jonatan

  Assassin’s Creed 3 vond ik toch niet zo een slechte game, tuurlijk waren er meer bugs.. En op een paard rijden was onmogelijk maar de missies waren interesant op een verhaal basis , het zelfde voor AC 4 trouwens..Veel mensen missen gewoon Ezio en waarschijnlijk nog meer aspecten van de eerste twee, maar ik vind de veranderingen in de assassin”s creed franchise niet bepaald slecht. Het lijkt me ook raar dat mensen games zullen vergelijken met eerderen games in die franchise, aangezien het me niet meer als normaal lijkt dat je meer van de eerste games in de franchise gaat houden aangezien het je eerste games waren in die franchise.
  Veel gamers die niet meer open staan voor verandering in games als je het mij vraagt.. Veel zette hun vast op een game in een franchise en vanop dat moment mag er niks veranderen … Maar als er niks verandert zal er nooit een spectaculaire game komen ook niet

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *