Er is iets mis met mama’s boyfriend in What Lies Below

Vertical Entertainment heeft zopas de trailer vrijgegeven van hun “aquatic thriller” prent What Lies Below (2020), niet te verwarren met What Lies Beneath (2000). In de beelden leren we dat moeders nieuwe vriendje niet precies is wie hij lijkt te zijn en krijgen we een soort The Faculty (1998) horrorfilm maar met het concept van ‘mom’s boyfriend’ die de perfecte persoon lijkt te zijn als dat hij eruit ziet. Het is de debuutfilm van Braden R. Duemmler, volledig opgenomen in Coronatijden en de trailer ziet er nog wel ‘ok’ uit.

Korte inhoud: Liberty (Ema Horvath), een sociaal onhandige 16-jarige, keert na 2 maanden terug van kamp. Ze wordt geconfronteerd met haar moeders (Mena Suvari) verloofde, John Smith (Trey Tucker), wiens charme, intelligentie en uiterlijk het beeld schetsen van de perfecte man. Alles aan hem is zo perfect dat ze begint te vermoeden dat hij misschien iets anders is.

Deze film had eigenlijk perfect geweest voor een oktober-release, maar naar verluidt zou het via VOD uitkomen op 4 december 2020, dus de kans is groot dat slechts een handvol mensen de film zullen zien, tenzij het opgepikt zal worden door Netflix. De sfeer in de film zit goed en de casting van Mena Suvari en Ema Horvath lijkt goed te werken, ook al is Ema Horvath geen 16 maar wel 26 en dat zie je toch meteen. Het enige wat niet lijkt te werken is het acteerwerk van Trey Tucker. Ze zullen hem waarschijnlijk hebben gecast voor zijn fysiek en kwam hun acteervermogen op de tweede plaats. En dit viel al op in de trailer, dus ik vraag me af wat dat zal geven in een film van 90 minuten. Hoe dan ook is het leuk om Mena Suvari nu te zien als moeder in plaats van dat tienermeisje uit American Beauty (1999) waar iedereen haar van kent. Daarnaast is ook een kleine rol weggelegd voor Haskiri Velazquez, in een langspeelfilm die maar 7 acteurs telt.

Je zou kunnen zeggen dat het spijtig is dat Covid deze film geen kans geeft om in de bioscoop vertoond te worden, maar laten we eerlijk zijn, mocht er geen Covid zijn dan zou deze film zelfs nooit opgemerkt worden en hadden wij er waarschijnlijk zelfs niets over geschreven. Maar er worden minder films gemaakt en er worden er nog veel minder uitgebracht, dus diegene die de sprong wel maken krijgen ook iets meer aandacht. Ook al hadden ze deze film misschien wel kunnen uitbrengen in december in de bioscoop. Op een gegeven moment ga je de teugels toch wat moeten loslaten. Bioscopen zouden in wezen uitstekende ventilatie moeten hebben.

*** What Lies Below trailer ***

2 Comments

  1. Carrie

    Ik dacht even dat het een remake was van What Lies Beneath. Dat had leuk geweest ook al blijft het origineel wel goed.

    Reply
  2. Elise

    Die ziet er inderdaad niet uit als een 16-jarige maar wil de film wel zien

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *