My Spy zoekt onderdak bij Amazon

Zowat alle grote filmproducties hebben uiteindelijk hun releasedatum aangepast na de Corona-storm, enkel My Spy (2020) leek aanvankelijk nog te blijven maar ook deze film heeft gekozen voor een alternatieve release. Zelfs met alle bioscopen over de hele wereld die gesloten zijn, was de Dave Bautista-komedie nog steeds gepland voor een releasedatum van 17 april 2020. Maar zopas is bekend dat de film zelfs helemaal niet in de bioscoop zal draaien, in plaats daarvan gaat de film rechtstreeks naar Amazon.

Korte inhoud: JJ (Dave Bautista) is een van de meest gerenommeerde agenten bij de CIA. Maar wanneer een missie uit de hand loopt krijgt hij nog één kans zijn carrière te redden. Hij wordt op een undercoveroperatie gezet om een gevaarlijke familie van wapenhandelaars te observeren. Al snel wordt hij ontmaskerd door het moedige negenjarige dochtertje Sophie (Chloe Coleman).

Amazon heeft een deal gesloten met STX voor de film en zal het ergens in de nabije toekomst op Amazon Prime Video uitbrengen (er is tot op heden nog geen releasedatum aangekondigd). Vreemd genoeg, de film kwam al in 8 landen uit, waaronder Australië, Mexico, Groot-Brittannië en Japan. De reviews van de film zijn rotslecht. Gelukkig heeft de film maar een slordige 18 miljoen dollar gekost en zal het verlies nog meevallen. Amazon Prime onderhandelt met productiehuizen en producenten om de exclusieve streamingrechten voor een bepaalde film, maar dat bedrag zal waarschijnlijk nooit zo hoog zijn dan mochten ze de film zelf produceren.

My Spy werd geregisseerd Peter Segal, een mediocre komedie regisseur die ondermeer bekend is van Get Smart (2008). Het script werd geschreven door Erich Hoeber en Jon Hoeber. In de film zijn nog rollen weggelegd voor Parisa Fitz-Henley, Kristen Schaal, Greg Bryk en Ken Jeong.

Verschillende studio’s reageren op verschillende manieren op de bioscopen die hun deuren moeten sluiten. Disney heeft onlangs besloten om hun aankomende Artemis Fowl (2020) rechtstreeks aan Disney + uit te brengen, hun streamingdienst die ondertussen al 50 miljoen abonnees telt. Ook Universal brengt Trolls: World Tour (2020) deze vrijdag digitaal uit. Ondertussen houden de meeste andere studio’s vast en weigeren ze straight-to-streaming te gaan. Ze houden vast aan hun bioscoop-release. Maar het punt is, we weten echt niet wanneer de bioscopen weer open gaan. Studio’s zoals Disney hopen op een zomerfilmseizoen, maar ik heb mijn twijfels dat de dingen tegen die tijd weer normaal zijn. Mocht ik er op gokken zou ik zeggen dat de bioscopen pas in september weer open gaan. Maar dat is slechts een gok – voor zover we weten, kan het langer duren.

*** My Spy trailer ***

3 Comments

 1. Damien

  Vin Diesel = The Pacifier
  The Rock = The Game Plan
  en nu dit 🙁

  Reply
 2. Daniel

  I’ll pass …

  Reply
 3. Brad

  Waardeloze film …

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *