De terugkeer van The Merovingian in The Matrix 4

“Nom de Dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d’enculé de ta mère!” … het ziet er naar uit dat The Merovingian terug zal zijn voor The Matrix 4 (2021). En wil nu net dat hij zowat het enige karakter was – tezamen met Monica Bellucci uiteraard – die nog de moeite was. Kijk, ik heb meer interesse in een mogelijke nieuwe Matrix sequel – hoe slecht Matrix 3 ook moge zijn – dan een Bad Boys sequel, omdat ik meer affiniteiten heb met het post-apocayptische sci-fi genre.

Ik heb er goede hoop op. Enerzijds wordt de film gemaakt door Lana Wachowski, en zij stond aan de wieg van de eerste Matrix film en heeft misschien in de loop der jaren een beetje haar mojo verloren (Cloud Atlas, Jupiter Ascending, Speed Racer), maar zij heeft ook films als Bound (1996) en V for Vendetta (2005). En zo te zien is Keanu Reeves ook van de partij en gezien hij met John Wick een superster is geworden denk ik dat Warner Bros ook wel voldoende financiering zal voorzien voor deze prent.

‘The Merovingian’, ook bekend als The Frenchman, is een eeuwenoud programma binnen The Matrix dat samen met zijn vrouw Persephone (Bellucci) een smokkel voert voor eigenzinnige en verbannen spullen. Het personage werd in beide sequels heerlijk gespeeld door de Franse acteur Lambert Wilson, die in een recent interview met Allocine beweert dat hij de rol in The Matrix 4 opnieuw zal spelen. Het karakter houdt ervan om Frans te spreken en een weelderig leven te leiden, en zijn ambitie was om de plaats van The Orakel in te nemen. Hij heeft ook een aantal duchtige bodyguards, met name de Twins. Lambert Wilson heeft wel een drukke agenda dus hopelijk kan hij in 2020 nog plaats maken voor de rol want een re-casting zou zonde zijn. Idem voor Monica trouwens.

In de film zien we naast bovenstaande acteurs ook nog Jessica Henwick, Jonathan Groff, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith, Neil Patrick Harris, Toby Onwumere en naar verluidt de nieuwe Morpheus Yahya Abdul-Mateen II. De film zou op 21 mei 2021 moeten uitkomen maar ik vermoed dat ze deze datum nog wel zullen wijzigen, want het valt op hetzelfde moment als John Wick 4 en je wil toch geen twee Keanu films op hetzelfde moment die mekaar beconcurreren.

*** The Merovingian and Persephone ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *