Speed Racer sputtert aan de startlijn

Ik heb dit zien aankomen en het nieuws werd ook bevestigd door filmdistributeur Warner Bros. Speed Racer (2008) heeft in het openingsweekeinde onder de maat gepresteerd. “Jammer genoeg heeft de film het niet zo goed gedaan als we verwacht hadden”, zegt Dan Fellman, de directeur van het filmbedrijf. De monsterproductie haalde nog geen 30 miljoen dollar in de States na 2 weken, terwijl concurrent Iron Man (2008) na 2 weken in de States al de 200 miljoen dollar had overschreden. Het zal volgens Fellman nog lastig worden om het budget van de film, een slordige 120 miljoen dollar, te dekken via zijn bioscoop-release.


Emile HirschChristina RicciMatthew Fox

Ik heb de film zelf nog niet gezien en zal waarschijnlijk wachten tot deze op DVD te verkrijgen is (binnen een week of twee … als deze prent zo zwak blijft scoren). Door alles in te pakken in over-gesatureerde kleuren en spuuglelijke visuele effecten verlies je een beetje grip op de realiteit, een fout die TRON (1982) niet had gemaakt. Komt daar nog bij dat alles heel snel gaat vermoeien. Als je misselijk ben geweest bij Cloverfield (2008) zal deze 135 minuten lange Speed Racer daar waarschijnlijk nog een schepje bij doen. Toch spijtig want de cast (Emile Hirsch, Christina Ricci) zag er veelbelovend uit.

De eerste kritieken over de film zijn ook niet mals voor de Wachowski Brothers. Ik hoop gewoon dat er in de nabije toekomst cineasten zullen opduiken die de vernieuwende technieken uit Speed Racer zullen kopiƫren om er betere films mee te maken. De film komt bij ons op 18 juni 2008 in de bioscoop. Jullie zijn bij deze ook gewaarschuwd.

Update: En zoals er al melding werd gemaakt in de reacties is deze film bij ons straight-to-dvd. Kijk ‘es aan, er zijn toch nog zekerheden in ‘t leven. šŸ™‚

***Related Posts***
08/12/2007: Speed Racer pics + trailer
17/04/2007: Speed Racer met Christina Ricci

7 Comments

 1. maffioza

  Dit is natuurlijk bedoelt als een kinderfilm die ouderen ook probeert aan te spreken, maar daar zijn ze dus duidelijk niet in gelukt. Hulde aan de filmmakers die zo’n fantasie verhaal weten neer te zetten met succes! Maar volgens vele kritieken ligt het probleem bij het filterdunne verhaal en minder bij de “spuuglelijke visuele effecten”.

  Reply
 2. karen

  Je zal wel moeten wachten op de dvd want de film komt niet eens uit in Belgiƫ, een persbericht van 20th Fox Belgiƫ:

  “Beste journalist,
  De bioscooprelease van “Speed Racer” (18/6) is geannuleerd. De film zal enkel op DVD uitkomen.
  De persvisie zal niet meer doorgaan.”

  Reply
 3. Marc

  18 juni klopt volgens mij niet hoor, ik heb hem zo’n 2 weken geleden in de bios gezien, kwam idd wel over als kinderfilm, ben nog nooit uit een bios gelopen, maar dit was helaas wel de eerste keer, had vrij grote verwachtingen van de makers van the matrix, maar helaas!!

  Reply
 4. Marc

  sorry, vergeet soms dat ik op een geweldige belgie’s site zit, maar in nederland draait hij dus al een tijdje.

  Reply
 5. Dale Cooper

  Ik hoopte al stiekem dat deze pretentieze film zou floppen, dit zet broer en zus Wachowski weer met beide benen op de grond. Harstikke leuk dat hun het vroeger zo tof vonden, maar ik denk niet dat iemand hier serieus op zat te wachten.

  Reply
 6. Tony Montana

  Heeft er iemand een link naar het officieel bericht van WB??

  Reply
 7. Miiki

  ik heb zijn telefoonnummer. Is dat goed? Heeft me wel gevraagd om niet te bellen na middernacht.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *