Daniel Radcliffe in de thriller Escape from Pretoria

Daniel Radcliffe is nog steeds bezig zich los te weken van zijn Harry Potter personage en speelt binnenkort de hoofdrol in de thriller Escape from Pretoria (2020). En hij is goed bezig want hij pikt echt wel interessante filmrollen op. De film werd geregisseerd en geschreven door Francis Anna

Korte inhoud: Tim Jenkin (Daniel Radcliffe) en Stephen Lee (Daniel Webber) zijn blanke Zuid-Afrikanen en activisten die tegen de apartheid strijden. Ze worden gevangengenomen omdat ze namens het Afrikaans Nationaal Congres werken en naar de beruchte en zwaarbeveiligde gevangenis van Pretoria gebracht. Daar komen ze in contact met de activist Denis Goldberg (Ian Hart) en plannen ze een ontsnapping.

De trailer is vandaag vrijgegeven voor de film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Tim Jenkin, die Radcliffe portretteert. Er zijn al heel wat ontsnappingsfilms geweest in de filmgeschiedenis (The Shawshank Redemption, Midnight Express, Papillion, Escape from Alcatraz), en zelfs een tv-serie (Prison Break), maar de beste verhalen zijn altijd wel deze die gebaseerd zijn op waar gebeurde feiten. Kijken naar een opgesloten individu met zijn of haar verschrikkelijk hopeloze omgeving is in de loop der jaren geweldig voer geweest voor verhalenvertellers.

Radcliffe is dit jaar ook te zien in Guns Akimbo (2019) waarin hij een hopeloze verliefde videogame-ontwikkelaar zien die zijn ex maar niet uit zijn gedachten kan zetten. Zijn alledaagse bestaan wordt abrupt verstoord wanneer hij aangemeld staat op een illegale website die personen verplicht laat meevechten in een spel op leven en dood. De gruwelijkheden worden live uitgezonden en massaal bekeken door fanatiekelingen. De film werd geregisseerd door de speciale effectenmaker Jason Lei Howden. De film zelf heeft bij ons nog geen releasedatum.

*** Escape from Pretoria trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *