Steve Trevor is terug in Wonder Woman 1984

Warner Bros. heeft de eerste trailer uitgebracht voor Wonder Woman 1984 (2020), het vervolg op de veelgeprezen DC Extended Universe-film Wonder Woman (2017) met Gal Gadot en Chris Pine in de hoofdrol. Misschien wel het enige karakter uit de DC Universe die tegenwoordig nog in trek is bij het publiek. Benieuwd of dit met de sequel nog steeds het geval is.

Korte inhoud: De jaren 80. Diana Prince (Gal Gadot) wordt geconfronteerd met de Koude Oorlog en is op weg naar de Sovjet-Unie. Daar zal ze het op moeten nemen tegen Barbara Ann Minerva, beter bekend als de levensgevaarlijke ‘Cheetah’ (Kristen Wiig). Barbara was een Britse antropoloog die via de plantengod Urtzkartaga speciale krachten heeft gekregen. Maar ook Maxwell (Pedro Pascal) Lord wordt een dreigend obstakel. Hij is een rijke zakenman of ondernemer met paranormale vermogens voor het beheersen van de geest die de verlangens van mensen voeden.

Wonder Woman 1984 wordt geregisseerd door Patty Jenkins, die terugkeert naar de franchise na het regisseren van de Wonder Woman origin film, dat zich afspeelt temidden van de Eerste Wereldoorlog. Deze film neemt een sprong naar de jaren 80, misschien wel de meest smaakloze periode uit de vorige eeuw. Maar sinds Drive (2011) is deze periode terug trendy geworden, en zeker wanneer “Stranger Things” de nostalgie nog een beetje sterker kon maken. Ondertussen zullen de makers toch met iets anders voor de dag moeten komen dan nostalgie.

Wat meteen opvalt: Steve Trevor is terug. Hoe is dat mogelijk?! Sorry voor de spoiler maar hij stierf aan het einde van de vorige Wonder Woman, die plaatsvond in 1918. Zelfs als hij op wonderbaarlijke wijze de vliegtuigexplosie had overleefd (wat onwaarschijnlijk is), kan Steve (Chris Pine) er gewoon niet uitzien alsof hij geen dag ouder is geworden meer dan 60 jaar later. Heeft Wonder Woman de Quantum Realm ontdekt uit het MCU of hebben we hier te maken met een geest? In de trailer lijkt het erop dat Diana een deal heeft gesloten met Max Lord om Steve terug te brengen en dat hij hiervoor iets terug wil, maar tot op heden is het nog maar de vraag of hij terug is in geest of van vlees en bloed. Persoonlijk vind ik het altijd wel wat aan de haren getrokken wanneer personages een dramatische dood sterven om dan in de sequel terug te komen via één of ander mirakel. De enige manier wat algemeen nog aanvaard wordt, is tijdreizen, ook al ken ik geen enkele film die het concept op een geloofwaardige manier heeft kunnen presenteren.
© Warner Bros.

Het tweede wat me is opgevallen is de lichtere toon van de sequel in vergelijking met de toch iets meer actie-gerichte origin film. In de originele film zat er ook wel komedie met Diana die moest wennen aan de “moderne wereld”. Hier heeft Steve Trevor deze rol nu overgenomen. Ook de casting van Kristen Wiig als Cheetah voelt aan als comic relief net omdat Kristen vooral in komedies opduikt. En de eerste scène voelt ook aan als een grappig stukje. Later zien we het ‘Nerdy nobody turns into super hot villain’-cliché, met Wigg is een zwarte cocktail dress en high heels. Dit alles op die dreunende “Blue Monday” 80’ties track van de Britse band New Order. Kijk, like it or not, maar deze trailer zal hiermee toch iets langer blijven plakken en wees maar gerust dat we dit nummer nog vele malen zullen horen bij aanloop van de release.

En uiteindelijk is er nog golden Wonder Woman, rechtstreeks uit de comics (“Kingdom Come” No. 3 uit 1996). Het pak van puur goud is gemaakt op het Themyscira eiland, het thuisfront van Wonder Woman, dus verwacht haar daar op te duiken. Het pak helpt haar onkwetsbaar te maken voor geweervuur, explosies en andere aanvallen, en de vleugels laten haar vliegen (duh). Wonder Woman 1984 is vanaf 3 juni 2020 bij ons in de bioscoop.

*** Wonder Woman 1984 trailer ***

1 Comment

  1. Stef

    Die 80’ties retro vibe begint op mijn zenuwen te werken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *