Ryan Reynolds ontdekt de gaming wereld in Free Guy

20th Century Fox heeft de eerste trailer voor Free Guy (2020) uitgebracht met Ryan Reynolds in de hoofdrol. Geregisseerd door Shawn Levy, die eigenlijk al meer dan 20 jaar actief is al regisseur maar ik kende zijn naam niet. En zijn films (The Internship, Real Steel, Date Night) zijn me niet echt bijgebleven, maar deze film zou wel eens een leuke prent kunnen worden.

Korte inhoud: Guy (Ryan Reynolds) is een bankmedewerker die elke dag dezelfde routine volgt. Hij wordt wakker, gaat naar zijn werk, overleeft een bankoverval, speelt en verliest altijd een potje softbal en gaat nadien wat met zijn teamgenoten drinken voordat hij naar bed gaat. Morgen zal Guy precies hetzelfde doen. Al verandert er één dingetje: hij vindt een bijzondere bril. Eenmaal opgezet toont deze aan Guy de kaart van de stad waarin hij woont, het geld dat hij op zak heeft en een levensbalk. Jazeker, Guy ontdekt dat hij in een brute, open-world videospel zit.

De trailer is knettergek omdat het een wereld op zijn kop zet met bankheists, vuurgevechten, explosies en rondlopende gekken met vlammenwerpers in een op zich wel propere stad en met een hoofdpersonage die er uitziet als een bankbediende. En dat krijgen we een twist en is hij een personage in wat lijkt op een enorm videogame. Ik ben fan van de humor van Reynolds en ik ben verzot op games en dus is deze mix wel iets wat mij aanspreekt. Mijn enige zorg is dat we waarschijnlijk het beste al in de trailer hebben gezien, en dat de film eigenlijk niet meet dan dit te vertellen heeft. Scenarist Matt Lieberman heeft voor deze film samengewerkt met Zak Penn die waarschijnlijk net iets meer op de hoogte is van de game-wereld dan hemzelf. Zak schreef ondermeer het knappe Ready Player One (2018) voor Steven Spielberg en dit vind ik tot op heden de beste actie/gaming film. Voor de rest ruikt het echt wel naar een post Deadpool Ryan Reynolds film, en het zal je niet verbazen dat hij de film ook heeft geproduceerd.

De film heeft ook een interessante vrouwelijke bijrol, deze wordt gespeeld door de Britse Jodie Comer, die een leuke rol speelt in de serie “Killing Eve”, en dit is haar eerste grote filmrol. Voor de rest zijn er niet echt veel bekende koppen, naast misschien Taika Waititi, en ik vermoed dat het geld op was. Hoewel hebben ze een swimsuit model kunnen binnenhalen met Camille Kostek en een WWE Pro Wrestler Aaron W Reed. Er is ook een gerucht dat Channing Tatum in de film zou opduiken, maar hij staat niet op Imdb. Maar ik sluit het niet uit want het voorbije jaar heeft Channing niet veel uitgespookt. In het begin steken ze wel wat de draak met Disney, maar wat jullie moeten weten is dat deze film gemaakt werd nog voor de verkoop van Fox aan Disney.

*** Free Guy trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *