Mermaid Down is de grillige versie van The Little Mermaid

Naar alle waarschijnlijkheid trekt de film op niet veel, maar Jeffrey Grellman is er toch in geslaagd om een zeemeermin-film te maken van 90 min zoals we deze nog nooit eerder hebben gezien. Mermaid Down (2019) is gemaakt met een kortfilm-budget van 85000 dollar. En zo steelt hij wel een beetje de show van Disney die nog steeds op zoek is naar een regisseur voor hun live-action versie van The Little Mermaid (20??). Toegegeven, er was vorig jaar al een tv-versie van The Little Mermaid (2018) met Poppy Drayton, maar geen kat die deze amateurfilm heeft gezien. Het leek wel op een Studio 100 film, maar dan met slechte acteurs.

Korte inhoud: Een zeemeermin (Alexandra Bokova) wordt uit de Stille Oceaan gerukt, haar staart wordt afgehakt en ze wordt in een mentaal huis gegooid waar niemand gelooft dat ze een zeemeermin is.

Ja het lijkt wel op een mermaid-exploitation film, gemaakt met zo weinig middelen vond ik het toch de moeite om deze prent toch even in de aandacht te brengen. In de cast zien we voornamelijk onbekende gezichten, gaande van Megan Therese Rippey tot acteurs als Eryn Rea en zwaargewicht Drew Moore.

Jeffrey Grellman is al een poos bezig met de ontwikkeling van deze film. Ik ben tijdens mijn research gevallen op een artikel uit het FilmMakerMagazine waar Jeffrey uitvoering sprak over de ontwikkeling van zijn originele horrorscript en dat was een interview van augustus 2013. Zo zie je maar dat films niet altijd uit de lucht komt vallen zoals bij onze twee “Bad Boys” in Hollywood, maar dat er ook heel wat filmmakers zijn die met evenveel passie gedreven zijn om net iets anders naar het publiek te brengen.

Ik denk niet dat deze film ooit de binnenkant van een Belgische bioscoopzaal gaat zien, maar wie weet wordt deze bizarre Mermaid-film op het Brussel Internation Fantastic Film Festival goed ontvangen. De toekomst zal het uitwijzen. In tussentijd kunnen jullie hier de trailer van de film bekijken. Laat in de commentaren weten wat jullie ervan denken. Op 15 oktober 2019 komt de film wel uit in een aantal Amerikaanse zalen.

*** Mermaid Down trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *