Universal scrapt tijdelijk de release van The Hunt

Hebben we hier te maken met virtue signaling of is er echt een bezorgdheid over de inhoud van The Hunt (2019), een film die vanaf 27 september 2019 in de zalen moet komen, en die wat ongelegen zou komen in de nasleep van de El Paso shooting. Eén ding is zeker, wij hadden nog nooit gehoord van deze film, en die komt hij alsnog in de aandacht – dus in wezen een win-win situatie voor de studio.

Korte inhoud: Een groep personen ontwaakt op een onbekende plek, zonder enig idee hoe ze daar terecht zijn gekomen. Snel wordt duidelijk dat er, puur voor de lol, op hen gejaagd wordt door een stel geprivilegieerden. Een vrouw weet echter hoe ze het spel moet overleven en besluit de jagers zelf een kopje kleiner te maken. Zij gaat tevens op zoek naar een mysterieuze vrouw.

Blumhouse Productions, het productiehuis achter The Hunt, brengt in oktober het tweede seizoen van The Purge serie uit, benieuwd of ze hiermee ook zullen wachten. De studio benadrukte dat hij de marketingcampagne al had stilgelegd voor The Hunt, waarin Hilary Swank, Emma Roberts en Betty Gilpin de hoofdrollen spelen. De film, die volgens Universal bedoeld was als een “satirische sociale thriller”, zou in principe op een latere datum moeten uitkomen éénmaal het stof is gaan liggen.

President Donald Trump had de film vrijdag nog op Twitter bekritiseerd: “De film die uitkomt is gemaakt om chaos aan te wakkeren en te veroorzaken. Ze creëren hun eigen geweld en proberen vervolgens anderen de schuld te geven. Zij zijn de echte racisten, en zijn heel slecht voor ons land”, aldus Trump, die de film niet bij naam noemde en waarschijnlijk ook niet gezien heeft.

The Hunt werd geregisseerd door Craig Zobel (regisseur van Compliance en een aantal episodes van The Leftovers) en geschreven door Damon Lindelof (schrijver van Lost, Prometheus), en is half gebaseerd op het korte verhaal van Richard Connell uit 1924, ‘The Most Dangerous Game’. Een boek die trouwens heel even besproken wordt in David Fincher’s Zodiac (2007).

1 Comment

  1. Maarten

    The Hunt is een marketing-mislukking. Ze willen een politieke boodschap brengen en een controverse op gang brengen, maar waren niet bereid om de kelk tot op de bodem te ledigen. Het basisconcept is al eerder gedaan en er een politieke zaak van maken is nooit geen geweldig plan.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *