Alicia Vikander in de running voor Spider-Woman

Er was nog wat verrassend nieuws te rapen in de comic wereld. Sony zou van plan zijn om naast een derde Spider-Man film ook werk te maken van een Spider-Woman film. We zitten nog in het stadium van de eerste besprekingen maar de naam van Alicia Vikander is al gevallen. Het nieuws komt nog maar net na de eerder berichten dat Marvel werk zou maken om Kraven the Hunter als nieuwe villain te lanceren in de MCU.

Hoewel Spider-Woman oorspronkelijk was bedoeld als een eenmalig personage om het handelsmerk vast te leggen, maar de comic viel wel in trek bij de lezers. In haar eerste verschijning moest Spider-Woman een echte spin zijn die zich ontwikkelde tot een mens. Maar deze verhaallijn werd al snel achterwege gelaten voor een meer klassieke origin story met Jessica Drew (een combinatie van de voornaam van Wolfmans dochter en de achternaam van fictieve detective Nancy Drew). Haar kostuum werd ook opnieuw ontworpen, zodat haar lange haar onbedekt was en een prominent onderdeel van het uiterlijk van het personage werd. Hoe dan ook het personage kwam uiteindelijk vrij snel aan heer einde na een battle met haar aartsvijand Morgan le Fay. De lezers waren niet opgezet met de dood van wat een sterk personage had kunnen zijn. En na minder dan een jaar werd ze opnieuw tot leven geroepen in de Avengers comic (in 1984). Maar het heeft geduurd tot 2005 wanneer het karakter pas echt kon doorbreken in The New Avengers gekleed in een zwarte outfit in plaats van een rode.

Spider-Woman werd geboren Jessica Miriam Drew, dochter van Jonathan Drew en Merriam Drew, in Londen, Engeland. Op jonge leeftijd verhuist haar familie naar een laboratorium gebouwd door haar vader en Herbert Wyndham in de buurt van Mount Wundagore in Transia, waar ze ernstig ziek wordt door maandenlange blootstelling aan uranium. Om haar leven te redden, injecteert haar vader haar met een experimenteel serum op basis van bestraald spinnenbloed. Omdat het serum een maand incubatie vereist, plaatst Wyndham haar in een genetische versneller. Kort daarna sterft haar moeder en vertrekt haar vader naar de Verenigde Staten, en laat Wyndham voor haar zorgen. Terwijl ze in “de versneller” zit, veroudert ze met een vertraagde snelheid. Wanneer ze eindelijk wordt vrijgelaten, decennia later, is Drew slechts 17 jaar oud.

Drew vertrekt uiteindelijk om de menselijke beschaving te zoeken. Ze wordt gevangen genomen door een HYDRA-reserve-eenheid onder leiding van graaf Otto Vermis die haar herinneringen wist, haar hersenspoelt en haar rekruteert als HYDRA-agent onder de codenaam Arachne. Een van HYDRA’s topagenten, Jared, wordt toegewezen om haar te trainen in gevechten en spionage en om haar te verleiden. Zodra Drew zijn geliefde is geworden, laat hij zich vangen door S.H.I.E.L.D. zodat Drew ertoe kan worden gebracht S.H.I.E.L.D. commandant Nick Fury te vermoorden.

Drew is bovenmenselijk sterk en kan op haar hoogtepunt ongeveer zeven ton tillen. Ze bezit ook bovenmenselijke snelheid, uithoudingsvermogen, behendigheid en reflexen. Haar lichaam is beter bestand tegen letsels dan een gewoon persoon, waardoor ze veel meer fysieke slagen kan verdragen dan een gewoon mens. Drew bezit ook bovenmenselijk horen en ruiken. Haar handpalmen en voetzolen scheiden een speciale vloeistof af waarmee ze zich aan vaste voorwerpen kan vastklampen, als een echte spin. Ze is ook zeer resistent tegen alle aardse gifstoffen en volledig immuun voor straling. Ze straalt ook een hoge concentratie feromonen uit die plezier en aantrekking bij anderen opwekken, afhankelijk van onbekende factoren zoals geslacht en stemming, hoewel ze meestal een chemisch “parfum” gebruikt dat deze feromonen inert maakt. Drew’s lichaam produceert ook een buitensporige hoeveelheid bio-elektrische energie, die ze uit haar handen kan ontladen. Ze kan een man doden op dezelfde manier als een bliksemschicht vaste metalen zoals staal zou kunnen doordringen met behulp van explosies met hoge intensiteit. Drew was ook in staat om zicht voort te bewegen met behulp van de webachtige extensies van haar kostuum.

Vikander zou dit jaar nog Tomb Raider 2 (2021) draaien die het jaar erop zou uitkomen, dus Spider-Woman zal nog even moeten wachten. Emmy Award-winnaar Michelle MacLaren (Westworld, Game of Thrones) zou in aanmerking komen voor de regie van de comic adpatatie. Michelle was eerder ontslagen van de Wonder Woman (2017) na creatieve meningsverschillen, maar dit is dus haar tweede poging met Sony Pictures.

1 Comment

  1. Veronika

    Dit kan goed zijn, Tomb Raider wel wat teleurstellend.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *