Damon Lindelof zal het scenario van Prometheus 2 NIET schrijven!

Er bestaat een God! Volgens de laatste berichten zou crappy-scriptwriter Damon Lindelof zou passen voor het scenario van Prometheus 2 (20??). De kerel die Prometheus (2012) volstouwde met religieuze nonsens zou naar verluidt geen tijd hebben voor de sequel:

In een interview met de website Collider zei hij het volgende: “Ik was al een jaar bezig met het script van Prometheus, en dat was nog maar een re-write van een bestaand script. Als ik nu een sequel moet schrijven, helemaal vanaf het begin, kost me dat waarschijnlijk twee jaar van mijn leven. Daar heb ik echt het geduld niet voor. Ik kan me trouwens maar op een ding tegelijk focussen, en ik heb eerst nog een pak andere projecten op de planning staan.”


prometheus,prometheus 2,damon lindelof,ridley scott,World War Z,star trek into darkness,Michael Fassbender,Noomi Rapace
© Twentieth Century Fox Home Entertainment

Wat een gelul! Laten we eerlijk zijn, denk je nu echt dat Ridley en de filmstudio geen filmfora en reviews lezen? Ik denk dat de fans ondertussen tot een algemene consensus zijn gekomen over het fenomeen Lindelof, hij heeft het serieus verknoeid! Ik was in hemelsnaam op een press junket in Londen en zelfs leden van de crew hadden off-the-record bedenkingen bij het script. Het lijkt me dus aannemelijk dat ze andere scenaristen hebben aangesproken. Trouwens, Lindelof heeft slechts één project in pre-productie voor zover ik kan zien op Imdb, dus vraag ik me wel af welke andere projecten beter zouden zijn dan een Ridley Scott film.

Ik hou in ieder geval mijn hart vast voor de opkomende blockbusters Star Trek Into Darkness (2013) en World War Z (2013), waar Lindelof ook al aan zitten schrijven heeft. Gelukkig was hij telkens vergezeld door capabele scenaristen. Wanneer Prometheus 2 in productie moet gaan is nog onbekend. Het enige wat bekend is, is dat zowel Michael Fassbender als Noomi Rapace van de partij zullen zijn.

En als afsluiter zijn hier nog een paar tips voor de toekomstige scenaristen van Prometheus 2. (1) Verduidelijk de verwarring die er was in Prometheus rond de planeet LV-223, terwijl het alienschip in Alien ontdekt werd op LV-426. Nu kan het zijn dat de ingenieurs op verschillende planeten hebben geland, wel geef ons dan deze info. Nu tasten we een beetje in het duister. Zorg ook dat er een link wordt gemaakt met de ingenieur in de space jockey, die in de Alien film klaarblijkelijk was omgekomen door een chestburster. In Prometheus was dat niet geval, maar goed, we zaten ook op een andere planeet. Fans hebben nu eenmaal graag dat de eindjes aan elkaar geknoopt zijn.

***Related Posts***
30/03/2013: Damon Lindelof is wereldvreemd
27/03/2013: Damon Lindelof moet World War Z script redden
09/10/2012: De ingenieurs uit Prometheus zijn gebaseerd op Elvis Presley
27/07/2012: Hitler haat Prometheus
20/07/2012: Prometheus filmbespreking
12/05/2012: Prometheus trailer toont iets teveel
23/02/2012: Imposante actie in Prometheus
15/12/2011: Gitzwarte poster
17/01/2011: Geen Alien prequels?
07/08/2010: Ridley wil dubbele Alien-prequel
25/04/2010: Wat was de space jockey?

4 Comments

 1. Kristan

  Hopelijk blijft hij ook weg van veel andere films ook.

  Reply
 2. Koen

  Ik had vooral een probleem met de wetenschappers in Prometheus. Voor de rest hebben me die religieuze zaken niet zo gestoord. Kijk wel uit naar het vervolg.

  Reply
 3. Pakman

  Trailer van World War Z ziet er belachelijk uit. Ik hield van de eerste Star Trek reboot, maar nu heb ik toch mijn twijfels over de sequel…

  Reply
 4. Klaas

  Kan enkel maar beter worden.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *