Idris Elba is geen Deadshot meer in Suicide Squad 2

Het was al een tijdje duidelijk dat Will Smith niet zou terugkeren voor The Suicide Squad (2021) van James Gunn. De reden ligt voor de hand, Will Smith wil de ster spelen. Hij is geen ensemble acteur. Maar Idris Elba als vervanger is zowaar nog een betere casting!

Dit maakt van Elba de eerste officiële casting van een acteur voor deze (al dan niet) vervolgfilm. Momenteel is het nog niet duidelijk of Margot Robbie, Jared Leto en Joel Kinnaman van de partij zijn. Mijn vermoeden is dat Gunn NIETS aan het toeval zal overlaten. Hij zal werken aan de grootste prioriteit van deze film, en dat is een sterk verhaal. De casting is hierin bijkomstig. De nieuwe titel van de film lijkt er ook op te wijzen dat het een nieuw begin zou kunnen zijn. De eerste Suicide Squad (2016) was nu niet meteen een schot in de roos.


Foto van Jessica Miglio van Idris Elba in The Dark Tower © 2017 CTMG, Inc. & Sony Pictures. All Rights Reserved.

Het was The Hollywood Reporter die met het nieuws kwam. Hun rapport onthult dat Elba afgelopen week een ontmoeting had met Gunn en de bijeenkomst verliep uitstekend. Elba was de eerste en enige keuze om Smith te vervangen in zowel de ogen van Gunn als Warner Bros. THR zegt ook dat Warners dol is op het script van Gunn voor het vervolg, en dat is ook al een interessant punt om aan te halen.

Een ander feit is dat Deadshot dus wel degelijk in de nieuwe film zal zitten. Voor de rest weten we dat Gunn interesse had om karakters in de film te brengen die voorheen nog niet aan zet waren. Als ik Gunn was dan zou ik Margot Robbie NIET casten, ook al was zij zowat het enige waar iedereen het over eens was dat zij de perfecte actrice was voor Harley Quinn. Het probleem is dat je dan ook Jared Leto erbij moet nemen, anders zou het wat raar zijn gezien hij eigenlijk ook wel over het algemeen een goede cast was. Margot Robbie is trouwens binnenkort te zien in Gotham City Sirens van David Ayer en het zou onverstandig zijn voor de DCU om iets teveel de acteurs te gaan wisselen. Laten we niet vergeten dat we binnenkort een Joaquin Phoenix Jokerfilm hebben. Maar vanuit het standpunt van Gunn moet hij wel afstand nemen van een film met een Metascore van 40%.

Update 08/04/2019: Een verrassende twist, want blijkbaar zal Idris Elba dan toch geen Deadshot spelen in de opkomende The Suicide Squad, maar blijkbaar een ander karakter. Dit zet uiteraard ook de deur open voor een eventuele terugkeer van Will Smith als Deadshot. Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd wat er in zijn contract staat. De kans bestaat er ook in dat er geen Deadshot in de film zal zitten. Warner heeft verder niet veel commentaar, maar een paar dagen geleden werd duidelijk dat Jai Courtney gecast zou worden als Captain Boomerang. Dat lekte nadat de acteur zelf uit de biecht had gesproken nadat ze hem een script hebben opgestuurd. Idem voor Margot Robbie. Maar misschien moet Warner deze geruchtenmolen stoppen en pas naar buiten komen wanneer ze concreet nieuws hebben, want ik heb het gevoel dat James Gunn nog steeds aan het brainstormen is.

2 Comments

  1. Bastiaan

    Benieuwd of the een compleet nieuwe cast zal worden maar het heeft er wel alle schijn van.

    Reply
  2. James

    Perfecte cast! Ik kijk zo uit naar die film en hopelijk een REBOOT!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *