Michaël R. Roskam verfilmt Prince of War

Regisseur Michaël R. Roskam heeft een kleine doorbraak kunnen forceren want zijn filmproject Prince of War werd deze week opgepikt door Imperative Entertainment, het productiehuis achter The Mule (2018) en All the Money in the World (2017).

Eigenlijk was hij eveneens bezig met een Sylvia Kristel Biopic met Sylvia Hoeks in de hoofdrol, maar Prince of War ligt toch iets meer in zijn kraam. De film concentreert zich op Erik Prince, de ex-Navy SEAL die het controversiële particuliere militaire aannemersbedrijf Blackwater oprichtte.

Roskam werkt ook samen met Stuart Beattie, bekend van ondermeer het Collateral (2004) script, aan een nieuwe versie van het oorspronkelijke boek van Beattie, over Erik Prince, de miljardair-kapitalist die wordt achtervolgd door een onderzoek door de Grand Jury, rond clandestiene CIA-moordmissies en de vrijwillige doodslagzaak van vijf ex-medewerkers. De producenten zeggen dat de film een diepe duik maakt in de industrie van de moderne oorlogsvoering en over de duistere convergentie van kapitalisme en patriottisme. Naar verluidt een soort American Sniper meets The Insider.

De studio werkt overigens aan een ander interessant project genaamd Lyrebird, het regiedebuut van stuntman Dan Friedkin met Guy Pearce in de hoofdrol. Deze film is het waargebeurde verhaal over een kunstvervalser die de nazi’s aan het oplichten was met uiterst geslaagde kopieën van meesterwerken.
Erik Prince © Foto door Miller Center

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *