Black Panther eerste comic adaptatie met Best Picture nominatie

De Oscar-nominaties zijn gisteren bekend gemaakt (hier is de lijst) en uiteindelijk zijn er niet zo heel veel verrassingen. De Netflix-film Roma (2018) en The Favourite (2018) kregen beide 10 Oscar-nominaties en A Star is Born (2018) kreeg er 8. Die laatste film leek eigenlijk goed op weg te zijn om de Beste Film Oscar te winnen, was het niet dat Bradley Cooper niet genomineerd werd als Beste Regisseur. En dus zou het wel eens kunnen dat we een nieuwe “favoriet” hebben.


© Walt Disney Studios Motion Pictures Belgium

Maar het nieuws van de dag was toch ook wel dat Black Panther (2018) in de lijst is geslopen van Beste Films en dus de eerste comic adaptatie is met een Beste Film Oscar-nominatie. Birdman won wel de Oscar voor Beste Film, maar deze film kan je niet beschouwen als een comic adaptatie gezien het gebaseerd was op een toneelstuk. Op zich is dit al een enorme verwezenlijking en nu al een pluim op de hoed van Kevin Feige. En neen, zelfs The Dark Knight (2008) die op heel wat vlakken een veel betere film is dat Black Panther, werd niet genomineerd voor Beste film en ook niet voor Beste Regie. Maar goed, dit is niet de enige dwaling van The Academy en het zal de laatste ook niet zijn. En van dwalingen gesproken, weten jullie trouwens welke film de Oscar voor Beste Picture won in 1978? Heaven Can Wait (1978) met Warren Beatty, een film die niemand zich nog herinnert en achteraf bekeken zelfs niet zo’n goede film was. Weet je welke film NIET genomineerd was voor Best Picture? Superman (1978)! De film die het fundament had gelegd voor films als deze Black Panther.

Maar wat je ook mag zeggen over Black Panther, het is een film die zijn stempel heeft gezet en een culturele impact heeft verwezenlijkt. Het is meer geworden dan een gewone comic adaptatie. Er zat ook een speciale aura rond de film en regisseur Ryan Coogler heeft die energie goed weten te kanaliseren.

4 Comments

 1. Jennifer

  En verdiend !

  Reply
 2. Conan the Librarian

  Eigenlijk wel krankzinnig.

  Reply
 3. Patrick

  Black Panther? Serieus?

  Reply
 4. JJ

  En Logan niks, dit is belachelijk.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *