Disney producers mag excuses aanbieden na wansmakelijke tweet

Disney’s Beauty and the Beast (2017)-producer Jack Morrissey heeft nu een publieke verontschuldiging aangeboden voor het schrijven van een groteske tweet tijdens het weekend, waarbij hij de katholieke schooljongens van Covington “in de houtversnipperaar” zou gooien.

Maandag, na een aanzienlijke terugval van de steun, publiceerde Morrissey een publieke verontschuldiging voor het sturen van de tweet, bewerend dat hij het als een grap bedoelde en geen geweld wilde jegens de kinderen. Morrissey vertelde aan The Wrap het volgende:

Het was iets waarover ik niet heb nagedacht. Het was gewoon een snelle, oerdomme tweet. … Ik zou mijn telefoon in de oceaan gooien voordat ik dat opnieuw zou doen. Gisteren tweette ik een afbeelding gebaseerd op FARGO die satirisch bedoeld was – zoals altijd – maar ik zie nu dat het in slechte smaak was en ik veel mensen heb beledigd – Mijn oprechte excuses. Ik zou nooit oprecht geweld tegen anderen willen suggereren, vooral kinderen. Les geleerd. Ik heb helemaal geen probleem met het nemen van verantwoordelijkheid, maar verontschuldig me voor iets wat duidelijk bedoeld werd als satire. Dat werd duidelijk niet op die manier gepercipieerd door velen die het zagen.

The Wrap vroeg Morrissey of hij van gedachten was veranderd over het incident in de nasleep van recente gegevens waaruit blijkt dat de katholieke jongens van Covington vorige maand geen Native American-protestant lastig vielen in de Mars for Life, maar zelf werden lastiggevallen door andere activisten. “Ik heb tweets van beide kanten gezien die teleurgesteld waren dat de mainstream media zijn kant op gingen en zo, maar ik heb de tijd niet genomen om alle video’s te bekijken,” zei hij.

Disney zit verveeld met de situatie want een paar maand geleden hebben ze Guardians of the Galaxy regisseur James Gunn aan de deur gezet omwille van een foute tweet jaren geleden waarvoor hij zich al verschillende keren heeft voor geëxcuseerd. Hij was tevens niet de enige die zich schuldig maakte met heel bedenkelijke tweets; zo was er nog SLN actrice Sarah Beattie die in een tweet schreef: “Ik zal iedereen een blowjob geven die dat MAGA-jochie in zijn gezicht slaat.”

De ‘MAGA-jongen’ is sindsdien geïdentificeerd als de middelbare school-junior Nick Sandmann, die in een lange verklaring zei dat de virale video volledig uit zijn context is gehaald, een bewering die door videobewijs wordt ondersteund.

Of Disney nog met deze producer wil werken valt nog te bezien, maar momenteel staat slechts één film op Imdb van hem, met name The Good Liar (2019), maar tot hiertoe geen Disney producties.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *