Ghostbusters 3 komt er in 2020 en hier is de teaser trailer

Ja, niemand vond de Ghostbusters reboot van 2 jaar geleden goed, en dus heeft Ghostcorps beslist om samen met Sony Pictures Entertainment de franchise terug op zijn poten te krijgen met een sequel op de originele films in plaats van een sequel op die vrouwenversie. Deze film kunnen ze mischien als volgt noemen: Ghostbusters 3: The Apology.

©2024 Sony Pictures Home Entertainment, All rights reserved.

De eerste twee Ghostbusters waren box-office successen. De eerste film zou vandaag in de States – rekening houdend met ticket inflatie – een slordige 600 miljoen hebben opgebracht. De reboot haalde in de States amper 128 miljoen dollar. En met een productiebudget van 144 miljoen dollar is dit uiteraard veel te weinig. Om na deze reboot nog maar eens uit te pakken met een nieuwe reboot, zou een beetje belachelijk overkomen. Een sequel lijkt dat misschien nog zo geen slecht idee, zeker als je weet dat het niet de enige film zal zijn die 20-30 jaar na datum met een sequel komt. Een paar dagen geleden hadden we het nog over Coming 2 America.

Ghostbusters (2020) ligt inderdaad nog ver weg maar het zit er aan te komen en is tevens in goede handen met een regisseur als Jason Reitman, de zoon van regisseur Ivan Reitman die verantwoordelijk is voor de eerste twee Ghostbusters films. Ivan is zelfs producer op deze nieuwe prent. Dus ook al is er op dit ogenblik nog geen casting bekend, denk ik wel dat we er van kunnen uitgaan dat een deel van de cast zal terug komen, met uitzondering van Harold Ramis die 4 jaar geleden is gestorven.

Bill Murray en Dan Aykroyd zijn trouwens binnenkort samen te zien in de film Zombieland 2 (2019) van Ruben Fleischer, dus is het niet echt iets schokkend om deze twee heren samen te zien opduiken in de film die hun carrière een serieuze boost heeft gegeven. Ik denk zelfs dat we iemand als Sigourney Weaver wel terug zullen zien.

Het script wordt geschreven door Gil Kenan, die eigenlijk zijn carrière begon als regisseur (Monster House, City of Ember, Poltergeist remake) en hier zijn debuut maakt als scenarist. Gelukkig schrijft Jason mee aan het script en ga ik ervan uit dat de vader ook wel zijn zegje zal hebben ‘off the record’. Ik was super ontgoochele door de reboot dus hoop ik op het beste voor deze nieuwe film.

Ghostbusters-actrice Leslie Jones is in ieder geval niet opgezet met de aankomende reboot van Reitman. Op haar Twitter-account laat ze haar ongenoegen weten en dat steekt ze bepaald niet onder stoelen of banken. Ze vindt het een belediging en heeft het gevoel dat de studio nul rekening heeft gehouden met de cast van de vorige film. Ik denk zelf dat de studio eigenlijk tegemoet is gekomen aan de verzuchtingen van heel wat fans na die ontgoochelende Ghostbusters reboot.

*** Ghostbusters 3 trailer ***

2 Comments

  1. Fabian

    Zoloang ze er geen onnozele komedie van maken komt het wel goed.

    Reply
  2. Accu

    Erg voor de ladies maar hun film was echt niet om aan te zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *