Michael B. Jordan krijgt binnenkort klop van Roy Jones Jr.

Acteurs moeten leren om niet altijd lukraak hun mening te delen op Twitter, maar tevens voorzichtig te zijn met leidende vragen van reporters. Bijvoorbeeld als iemand je vraagt “Who do you want to step up in the ring?” Antwoord dan misschien zoiets als Mohammed Ali of Sylvester Stallone, maar Michael B. Jordan nam de vraag serieus en beantwoordde deze met Roy Jones jr., en hij leek het echt wel te menen. Jones is misschien wel de beste bokser sinds Mike Tyson.

Jordan (zie video) voegde er nog aan toe dat hij hem waarschijnlijk niet zal kunnen verslaan tijdens zijn hoogdagen (de jaren ’90) maar dat hij hem vandaag wel zou kunnen pakken. Jones mag dan nog wel 49 jaar oud zijn, zijn laatste kamp was in februari van dit jaar en hij won. Ondertussen staat de teller op 66 wins en 9 losses met 47 k.o.’s. Jordan staat op scherp, zeker na de succesvolle première van Creed II (2018). Hij heeft een zware training ondergaan en na het bekijken van de beelden is het duidelijk dat hij ook wel een goede bokstechniek heeft aangeleerd. Zijn co-acteur en professioneel bokser zei dat hij wel zijn mannetje zou kunnen staan in de ring en dat gaf de acteur meteen Redbull vleugels.


Michael B. Jordan in Creed II © 2018 Warner Bros.

Er is echter een groot verschil tussen de wereld van acteurs die in een boksfilms spelen en de wereld van professionele boksers. En wat is dat met acteurs die een rol vertolken en plots denken dat ze dat personage ook zijn in het echte leven? Stel je voor dat House MD acteur Hugh Laurie plots denkt dat hij een chirurg kan gaan vervangen tijdens een hart-transplantatie. Het duurde niet al te lang voor dat filmpje viraal ging en uiteraard kwam het aan de oren van de bokser in kwestie. En kijk, in een YouTube video gaat Roy Jones Jr. akkoord met de kamp en stelt voor om alles al in gereedheid te brengen. Hij heeft zelfs al een duidelijk plan om de acteur een les in boksen te geven. Ja er is een groot leeftijdsverschil en Jordan is momenteel in topvorm, maar onderschat deze “veteraan” niet. Wanneer kan deze match plaats vinden? Volgens Jones zal de acteur 4 tot 5 weken nodig hebben en ze kunnen eraan beginnen.


Roy Jones jr. / foto van Fedyanin Nikita

En wat nu? Wel, misschien is het maar beter voor Jordan om meteen de handdoek in de ring te gooien en zeggen dat het een puur hypothetische stelling was en dat hij niet van plan is om echt te gaan boksen. Hij kan er eventueel contractuele verplichtingen op andere filmprojecten op smijten of zelfs claimen dat dit hele verhaal uit zijn context is gerukt. Zolang hij maar niet onnozel is en effectief in die ring stapt met die “oudere bokser”, want Jones zal hem fileren en het wordt geen mooi zicht voor deze poster boy. Dit is niet van de order van een McGregor vs Mayweather, want ook al was McGregor geen prof-bokser, hij was een MMA-kampioen. Professioneel boksen is een kunst, zeker wanneer je kerels aan het werk ziet als Mohammed Ali, Manny Pacquiao, Tyson, Mosley, Mayweather en ja zeker en vast Roy Jones. Anderzijds is het een miljoenen event mocht dit er ooit van komen die misschien wel groter kan zijn dan de ‘money fight‘. To be continued …

*** Roy Jones Jr. reageert op Michael B. Jordan ***

5 Comments

 1. Kons

  Dit kan nog grappig worden, maar het zal er nooit van komen. Eenmaal hij zijn roes heeft uitgeslapen zal hij wel inzien dat het een belachelijk idee zou zijn om in mekaar geslagen te worden door een prof bokser.

  Reply
 2. Zwolle

  Dit wil ik zien en zal wel een stuk beter zijn dan de kamp van gisteren met tyson tegen wilder

  Reply
 3. Alek

  Ik hoop echt dat het er ooit van komt. Pure guilty pleasure!

  Reply
 4. Stef

  Dit gevecht is er dus nooit van gekomen, ook al was Roy Jones er klaar voor en had hij zijn nummer gegeven. Wijs besluit Jordan. Wel spijtig voor ons wel 😀

  Reply
 5. Cain

  Acteurs en hun ego.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *