Rivaal van Michael B. Jordan in Creed II lijkt twee klassen zwaarder

MGM en Warner Bros hebben een tweede trailer uitgebracht voor Creed II (2018), de opvolger van de succesvolle Rocky franchise-reboot Creed (2015). De studio lijkt op te schuiven in de richting van een releasedatum op 21 november.

Korte inhoud: Adonis Creed Johnson (Michael B. Jordan) staat voor zijn grootste uitdaging ooit. Dit terwijl hij persoonlijke verplichtingen heeft en moet trainen voor zijn volgende grote wedstrijd. Zijn tegenstander Viktor Drago (Florian Munteanu), zoon van Ivan Drago (Dolph Lundgren), is geen onbekende voor zijn familie. Gelukkig wordt Adonis nog steeds bijgestaan door Rocky Balboa (Sylvester Stallone) en samen ontdekken ze niet alleen dat familie boven alles gaat, maar ook dat je je verleden niet kunt ontvluchten.

Het vervolg, waarin Steven Caple Jr. de regie heeft overgenomen van Ryan Coogler, neemt een gok bij het uitwerken van een van de beste personages uit de originele serie: Ivan Drago uit Rocky IV (1985), die Apollo in de ring doodde, het opzetten van een van de meest epische gevechten van de franchise toen Drago en Rocky elkaar ontmoetten. De film werd geschreven door Stallone.

Een UFC vechter die hard aan het solliciteren was voor de rol van de zoon van Ivan Drago was Sage Northcutt. Hier hebben jullie een video van deze vechtmachine en de gelijkenissen met Dolph zijn flagrant. Toch heeft de regisseur gekozen voor de kolos Florian Munteanu die zichtbaar een paar gewichtklassen hoger zit dan Michael B. Jordan. Jordan is 1m82 en weegt rond de 81 kilo (Light Heavyweight gewichtklasse). Florian Munteanu is 1m93 en weegt 112 kilo (Super Heavyweight gewichtklasse). Ik begrijp echter waarom ze voor de grotere dreiging hebben gekozen dan de vechter die misschien logischer had geweest. Sage zou misschien zelfs een beetje de show stelen bij de ladies en dat zou niet meteen ideaal zijn voor deze franchise. De film komt bij ons pas uit op 9 januari 2019.

*** Creed II trailer #2 ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *