Eerste X-Men: Dark Phoenix trailer

De Dark Phoenix-sage is toch wel één van de meest cruciale en pakkende verhalen in de X-Men-strips en na lang wachten heeft 20th Century Fox dan uiteindelijk de trailer van X-Men: Dark Phoenix (2019) online gezet, het nieuwste deel van het langverwachte vervolg op de mutant franchise.

Korte inhoud: In Dark Phoenix staan de X-MEN tegenover hun meest formidabele en krachtige vijand: tevens één uit hun eige rangen, Jean Gray (Sophie Turner). Tijdens een reddingsmissie in de ruimte wordt Jean bijna gedood wanneer ze wordt geraakt door een mysterieuze kosmische kracht. Als ze eenmaal thuis is, maakt deze kracht haar niet alleen oneindig veel krachtiger, maar veel onstabieler. Worstelend met deze entiteit in haar, ontketent Jean haar krachten op een manier die ze niet kan begrijpen of bevatten. Nu Jean lijkt te ontsporen en de mensen die om haar gaven pijn zal doen, begint ze tevens de band te ontrafelen die de X-Men bij elkaar houdt. Nu dat het team uit elkaar aan het vallen is, moeten ze een manier vinden om zich te verenigen – niet alleen om de ziel van Jean te redden, maar om onze planeet te redden van buitenaardse wezens die deze kracht willen bewapenen om het universum te regeren.

In de onderstaande trailer zien we Jean Gray tijdens haar transformatie in een dominante Marvel-schurk en de levens van haar collega-mutanten bedreigt. Professor X (James McAvoy) onthult dat hij deze Phoenix Force bevatte, maar nu is het klaar om te worden losgelaten. Het team is er om haar te beschermen of haar te bestrijden: Magneto (Michael Fassbender), Mystique (Jennifer Lawrence), haar vriend Cyclops (Tye Sheridan) en Beast (Nicholas Hoult) Storm (Alexandra Shipp), Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee) en Quicksilver (Evan Peters) – allemaal uitgedost in hun typerende gele en blauwe X-kleding. De film zou zich ook afspelen in 1992, het jaar waarin de leden een nieuw pak kregen. Maar er is ook een nieuw gezicht dat Jean aanmoedigt om haar volledige krachten te ontketenen en dat komt in de vorm van het mysterieuze witharige karakter Smith (Jessica Chastain).

In X-Men: The Last Stand (2006) kregen we al een eerste blik op de krachten van Dark Phoenix, toen nog vertolkt door Famke Janssen. Een film die ons eigenlijk zwaar had teleurgesteld. Regisseur Brett Ratner was iets teveel bezig om er een spektakel-film van te maken dat hij compleet vergat tijd te steken in de ontwikkeling van de karakters. Regisseur Simon Kinberg zal hopelijk diezelfde fout niet maken. Dit is echter wel zijn debuutfilm. De man heeft wel de productie gedaan op heel wat comic-adaptaties, en de truuken van de foor geleerd van heel wat regisseurs gaande van Ridley Scott tot James Mangold, maar we zullen zien of hij zelf ook iets te vertellen heeft als filmmaker. De trailer ziet er wel geslaagd uit, maar zo zien alle trailers er wel uit.

Voor Sophie Turner is dit eigenlijk haar grote debuut als hoofdactrice van een franchise-film. Het personage had ze al eerder vertolkt in X-Men: Apocalypse (2016) maar deze keer staat alle schijnwerpers op haar gericht. De muziekscore komt opnieuw van Hans Zimmer nadat hij eerder had bekend gemaakt te zouden stoppen met muziek te schrijven voor comic adaptaties, maar Kinberg zou hem over de streep gehaald hebben. De film had in 2018 moeten uitkomen, maar staat nu vast op 13 februari 2019.

*** X-Men: Dark Phoenix trailer ***

2 Comments

  1. Julie

    The Age of Strong Women in Movies! 😀

    Reply
  2. Accu

    Nooit een fan geweest van The X-Men en eigenlijk wel tevreden dat dit circus voorbij is.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *