Creed II trailer lijkt een vervolg op Rocky IV

Ik zal het met een cliché zeggen, de eerste trailer van Creed II (2018) is een knock-out! En ja, er zit opnieuw heel wat nostalgie in van de voorbije Rocky films, met verwijzingen naar de vader en zelfs een half vervolg op Rocky IV (1985). Ik heb geen tweede trailer nodig, dit wordt een winner!

Korte inhoud: Adonis Creed Johnson (Michael B. Jordan) staat voor zijn grootste uitdaging ooit. Dit terwijl hij persoonlijke verplichtingen heeft en moet trainen voor zijn volgende grote wedstrijd. Zijn tegenstander Viktor Drago, zoon van Ivan Drago, is geen onbekende voor zijn familie. Gelukkig wordt Adonis nog steeds bijgestaan door Rocky Balboa en samen ontdekken ze niet alleen dat familie boven alles gaat, maar ook dat je je verleden niet kunt ontvluchten.

De eerste Creed (2015) van Ryan Coogler was een schot in de roos. De regisseur creeerde een personage van vlees en bloed en wist zeer goed een juiste balans te vinden tussen nostalgie en vernieuwing. Maar de regisseur kreeg Black Panther (2018) in de schoot geworden en dat werd een MEGA success. Deze sequel leunde net iets te dicht bij de Marvel adaptatie en dus koos Ryan ervoor de sequel aan iemand anders te laten. Warner en MGM kwamen dan met Steven Caple Jr. (The Land), die zowat hetzelfde filmparcours heft gevolgd als Ryan Coogler. Ze zaten zelfs samen op de filmschool.

De trailer zorgt met zijn muziek van Kendrick Lamar voor een hedendaagse benadering die perfect samen gaan met het gehalte aan nostalgie. De trailer draait ook volledig rond Jordan, want we zien amper zijn tegenstander Drago jr. – vertolkt door de 1m93 kolos Florian Munteanu. Er zijn tevens weinig momenten met Sylvester Stallone. En toch vind ik deze montage optimaal, vertelt net genoeg om mijn interesse op te wekken. Jordan is geknipt voor de rol. Hij had tevens een rol in Black Panther, want toch een stuk minder op zijn lijf was geschreven en de vertolking was zelfs wat houterig. Gelukkig lijkt hij hier volledig in zijn element.

Krijgen we Ivan Drago te zien in de film? Ja! Dolph Lundgren maakt zijn terugkeer! Spijtig genoeg zien we hem niet opduiken met zijn 80’ties bros kopke in de trailer. Het script is van de hand van Cheo Hodari Coker en Sylvester Stallone. Creed II moet eind November 2018 bij ons uitkomen.

*** trailer Creed II ***

1 Comment

  1. Julie

    Ik vond Michael B. Jordan nog wel goed spelen in Black Panther, maar hier is hij hoofdrolspeler en dat verandert ook veel dan wanneer je een 5de bijrol speelt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *