Welcome to Marwen is misschien de eerste Oscar-film

Dit moet de meest originele biopic zijn van de laatste 10 jaar. Welcome to Marwen (2018) is een fantasierijke film van regisseur en Oscar-winnaar Robert Zemeckis (Back to the Future, Forrest Gump, Cast Away) die de stop-motion animatie laat toetreden tot de wereld van de 3D en de life-action fotografie. Het resultaat in de trailer ziet er bijzonder geslaagd uit.

Korte inhoud: Mark Hogancamp wordt het slachtoffer van een brutale aanslag. Hij is hierdoor getraumatiseerd. Hij vindt echter een unieke en mooie therapeutische uitlaatklep om hem doorheen zijn herstelproces te helpen. Hij bouwt een miniatuurstadje uit de Tweede Wereldoorlog in zijn tuin.

Ik kende de man niet en wanneer je het verhaal begint te lezen van Mark Hogancamp heb je toch de indruk dat het hoofdpersonage een veel complexer individu was dan datgene Zemeckis ons wil verkopen. In de trailer klinkt het dat een talentvolle kunstenaar in elkaar werd geslagen door 5 nazi’s zonder enige aanleiding. Wanneer je leest wat er echt gebeurd was, dan zou Hogancamp een beetje van een crossdresser zijn die deze avond uitgedost met nylons en hoge hakken op stap was en waarschijnlijk de jongeren ook heeft aangesproken. Maar ga maar eens een mainstream feelgood film maken (want dit is duidelijk geen Darren Aronofsky film) met een dergelijk hoofdpersonage. Deze film lijkt ook een beetje dezelfde toon aan te houden als The Secret Life of Walter Mitty (2013).

Het is een wat bizar verhaal maar Universal en DreamWorks gaan all-in met deze productie en ze hebben de kaarten in handen om hiervan een Oscar-film te maken want dat is het plan. De film komt in de States uit eind november, een paar weken alvorens The Academy zijn shortlist bekent maakt van de genomineerden. Ik had deze film deze zomer uitgebracht want ik vermoed dat deze wel een zomerhit zou kunnen worden, meer dan een Oscar-film.

De cast is goed gevuld met bekende vrouwelijke koppen, gaande van Diane Kruger, Leslie Mann, Gwendoline Christie, Janelle Monáe, Eiza González tot zelfs de vrouw van Zemeckis, Leslie Zemeckis.

En voor zij die niet kunnen wachten op de release (wat pas in januari 2019 zal zijn voor België) kunnen jullie al eens de documentaire bekijken Marwencol (2010), over Mark Hogancamp en zijn fotografie van WOII oorlogstaferelen.

*** Welcome to Marwen trailer ***

1 Comment

  1. Fabian

    Te gekke trailer! Ben benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *