Netflix pakt uit met apocalyptische actie-thriller How It Ends

Netflix gaat op zijn elan verder en pakt binnenkort uit met How It Ends (2018) van David M. Rosenthal, een apocalyptische actie-thriller / road movie. De film werd geschreven door Brooks McLaren, die tevens de nieuwe Rambo serie “Rambo : New Blood” aan het schrijven is.

Korte inhoud: De wanhopige Will (Theo James) poogt terug naar huis te keren naar zijn zwangere vrouw Samantha (Kat Graham). Hij moet hiervoor duizenden mijlen afreizen samen met zijn schoonvader Tom (Forest Whitaker), waarmee hij een niet al te beste band onderhoudt. Te midden van dit alles is er een mysterieuze apocalyptische gebeurtenis gaande die de wereld in chaos doet verzaken.

De oorzaak van de “ramp” is niet duidelijk in de trailer. Is het alien, is het een aanval van de overhead? Is het een natuurramp? Hoe dan ook, ‘dit zou het einde moeten zijn’. De Netflix films zien er steeds aantrekkelijker uit en deze producties hadden ook kunnen komen van één van de grote studio’s. Het productiebudget van deze film ligt op 20 miljoen dollar wat uiteindelijk relatief laag is, zeker in vergelijking met Netflix films als Bright (2017) met een productiebudget van 90 miljoen dollar en Annihilation (2018) met een budget van 40 miljoen dollar. Maar het resultaat ziet er allesbehalve low budget uit. De film werd ook opgenomen in Canada en ik vermoed dat hiermee de productiekost wat omlaag kon gehaald worden.

How It Ends zou deze zomer op 13 juli 2018 te zien moeten zijn op Netflix…spijtig want dergelijke films horen eigenlijk thuis op het grote witte doek.

*** How It Ends trailer ***

2 Comments

  1. Kons

    Met een home cinema en een gigantisch scherm valt het cinemagevoel nog wel mee. Laat maar komen.

    Reply
  2. Rickard

    Leuke visuele effecten maar hebben we dit verhaal al geen 10 keer verteld?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *